Haberler

Velilere İş Yerine Yakın Okula Kayıt İzni

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, anne ve babanın çalıştığı iş yerine yakın bir okula çocuğunu kayıt ettirebileceğini söyledi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, anne ve babanın çalıştığı iş yerine yakın bir okula çocuğunu kayıt ettirebileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul sistemi üzerinden öğrencilerin evine en yakın okula kayıt etme uygulaması, çalışan anne ve babalar için ikinci kez değiştirildi. Geçen yıl ilki yapılan uygulamadan sonra bu eğitim öğretim yılı da çalışan anne ve babalar çocuklarını çalıştıkları iş yerine yakın bir okula kayıt ettirebilecek. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, anne babaların çalıştıkları iş yerini belgelendirmeleri durumunda çocuklarını anne veya babadan birinin çalıştığı yere yakın okula kayıt ettirebileceğini söyledi. Yazıcı, ayrıca farklı okullarda öğrenim gören kardeşlerin birlikte öğrenim görecekleri okula, eğitim çalışanlarının görev yaptıkları okula çocuklarının nakilleri yaptırabileceklerini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin 17/f maddesi kapsamında sınıf mevcutları 35'i geçmeyecek şekilde kayıt alanı dışından öğrenci alınabileceğine dikkat çeken Yazıcı, "İlkokul ve ortaokulun aynı binada sabahçı öğlenci olarak devam ettiği okullar ile kademeli ortaokul olan okullardaki 4 üncü sınıfı tamamlayan öğrencilerden adres nedeniyle farklı ortaokula kaydı çıkanlar kontenjan olması durumunda 4 üncü sınıfta öğrenim gördüğü okulun ortaokuluna devam edebilecektir. Okul yöneticileri bu durumdaki öğrencileri e-okul aday kayıt ekranından kayıt edebilecektir. Bu şekilde kayıt edilen öğrenciler adresiyle uyumlu ortaokulun aday kayıt ekranından otomatik olarak silinecektir. Diğer taraftan kademeli olarak ilkokul/ortaokul olan okulların ilkokul/ortaokul kısmındaki ara sınıf öğrencilerinin velilerinin istemesi halinde nakilleri, ikamete uygun müstakil ilkokul/ortaokula 2 yıl beklenilmeksizin yapılabilecektir" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title