Haberler

Türkan Gürler'den Adayların Kürtçe Bilmesi Ön Şartına Destek

Güncelleme:

AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Aksoy'un, Aday adayların Kürtçe bilmesinin ön şart olması önerisine Aday adayı Türkan Gürler'den tam destek geldi.

Uzun yıllardır Diyarbakır'da bir çok sosyal sorumluluk projelerine öncülük eden Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneğinin Kurucu Başkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Türkan Gürler, teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor.


Destek İle Uğurlandı


İlk olarak Çınar ilçesini ziyaret eden Türkan Gürler, burada Ak Parti Çınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, Kadın Kolları Başkanı ile Gençlik Kolları Başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Ziyaret hoş sohbet ortamında gerçekleştirilirken, İlçe teşkilatının yoğun ilgi ve desteği altında Çınar'dan Bismil İlçesine uğurlandı.


Bismil Gürler'i Bağrına Bastı


Bismil ilçesinde coşku ile karşılanan Gürler, İlçe Başkanı , Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde teşkilatın yakından tanıdığı isim olan Gürler'in Aday olmayı hak eden Aday adayları arasında olduğunu belirterek desteklerini belirttiler.


Bu destek karşısında mutluluğunu gizlemeyen Gürler, de bilgi ve birikimini verilecek olan emaneti taşıyabilmek için sarf edeceğini belirterek, teşekkür etti. Gürler daha sonra Bismil ilçesinden Silvan ilçesine geçmek üzere Başkan ve partililere veda etti.


Kürtçe Konuşarak Dertleştiler


Bismil ilçesinden dualarla Silvan İlçesine uğurlanan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Türkan Gürler, Burada İlçe Başkanı Nedim Aksoy, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Gürler, burada Kürtçe İlçe Başkanı İle teşkilat sorun ve sıkıntıları üzerine dertleşti.


Kürtçe Bilmek Ön Şart Olmalı


Teşkilatın içerisinden geldiğini ve yaşanan sorun ve sıkıntıları iyi bildiğini anlatan Gürler, sorunların üstesinden gelecek azim ve kararlılıkta olduğunu belirterek, destek istedi. Kadın ve gençlerin tam destek verdiği Gürler'e İlçe Başkanı Aksoy da, aday olacak kişinin Kürtçe bilmesinin ön şart olması gerektiğini ifade etti. Bölgenin kendisini en iyi Kürtçe olarak ifade ettiğini anlatan Başkan Aksoy, Türkan Gürler'in de akıcı Kürtçesinin tüm adaylar için şart ve önemli bir kriter olması gerektiğini kaydetti.

Kürtçe Bilmek ve Bölgede İkamet Etmek Çok Önemli


Başkan Aksoy'un düşüncelerini paylaştığını belirten Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Türkan Gürler ise, "Size katılmamak mümkün değil. Hakikaten bölge milletvekillerimizin özellikle Diyarbakır milletvekillerimizin Kürtçe bilmesi çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın 'Kürtçe öğrenmek istiyorum, Keşke bilseydim' dediği yerde Diyarbakır Milletvekillerinin kent halkının vekili olan kişinin Kürtçeyi çok iyi bilmesi gerekir. Halkın sorunlarını sorarken aracı kullanmak çok ayıp kaçacaktır" diyerek Başkan'ın Kürtçe dil ön şart çıkışını destekledi.

Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır


Gürler ve beraberindekilere kahve ikramında bulunan ve 'Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır' diyen Başkan Aksoy, Gürler'in Aday adaylığının hayırlı olması dileğinde bulundu. Ziyareti Türkan Gürler'in Silvan teşkilatı ile toplu topoğraf çekimi ile son buldu.


TÜRKAN GÜRLER'İN BİYOGRAFİSİ

Şanlıurfa 1975 doğumlu Türkan Gürler, evli ve 3 çocuk annesidir. 1975 yılında Şanlıurfa'da doğmasına rağmen önce eğitim için geldiği Diyarbakır'a daha sonra tamamen yerleşerek yıllardır Diyarbakır'da ikamet etmekte.
İlk, orta ve liseyi Şanlıurfa'da okuduktan sonra, 1987 yılında Gazi Lisesi'ni bitiren Gürler, 1991-1995 yılları arasında Dicle Üniversitesi Harita Mühendisliğinden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne devam ederken İşletme Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine yüksek lisans yaptı. Çocuklara olan ilgili nedeniyle Gürler, 1996 yılında bu kez Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Diyarbakır'ın farklı okullarında sınıf öğretmeni olarak devam eden Gürler, gönüllü bir eğitim neferi olarak da, eğitim çalışmalarına devam etti. Birçok konuda sertifika programlarına katılarak kendisini her konuda yetiştirdiği gibi birçok konuda da seminerler veren Türkan Gürler, 2011 yılında belediye başkanlık adaylığı için istifa ettiği öğretmenlik mesleğine bir daha dönmeyerek aktif olarak siyasette, ticarette ve sivil toplumda çalışmalarına başladı. Kurduğu Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği ile birçok hizmete imza atmakla birlikte arka arkaya tekstil, imalat, kozmetik, yiyecek sektörü üzerine açtığı firmalarla yüzlerce insana istihdam kapılarını açtı. Yıllarca Eğitim -Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanlığını yürüterek hak arama ve adalet anlayışını fiili olarak ortaya koydu. Kuruculuğunu yaptığı Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği'nde yönetim kurulu başkanı olarak sivil toplum içerisinde bir aktivist olarak görevini devam etmekte. Diyarbakır'da ayrıca yerel bir televizyon kanalında 'Açık Kapı' adlı programın yapımını ve sunumunu yaparak Türkiye'nin ve bölgenin nabzını tutan konu ve konuklarla medyada da aktif olarak görev yapmakta. Ak parti ile başlayan siyasi hayatı teşkilatlara her türlü maddi ve manevi olarak verdiği desteklerle devam ederken ortaya koyduğu vizyon, üstlendiği misyon ve hazırladığı plan ve projelerle yeni Türkiye'nin aydınlık geleceğine her türlü katkıyı sunmakta. Özel sektörde muhtelif kurumlarda idarecilik yapan Gürler, Eğitim-Birsen Kadınlar Komisyonu Başkanlığı ve özellikle yetim çocuklarla ilgili çalışma ve projelerde yer aldı ve hâlâ devam eden farklı projeleri de kendi imkânlarıyla sürdürüyor. Gürler, İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor. Evli ve üç çocuk annesi olarak kültürlü, eğitimli ve idealist ruhlu çocuklar yetiştirmek üzere annelik görevini de layıkıyla yerine getirmeye çalışmakta.

DENEYİMLERİ VE KARİYERİ
2012 - Celal Güzelses İlköğretim Okulu
2001 - 2012: Şehitlik İlköğretim Okulu
Belirli Dönemlerde Geçici Görevlendirmelerle İdarecilik
Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik
Özel Sektörde İdarecilik
Eğitim- Birsen kadınlar Komisyonu Başkanlığı
Milli Eğitim Bünyesindeki Çeşitli Projeler İle İlgili Görev
Ak Parti milletvekili Aday Adaylığı
2013 – Uluslar arası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanlığı

EĞİTİM ve SEMİNERLER
Hızlı Okuma Kursu
Bilgisayar Kursu
Diksiyon- Yaratıcı Drama- Tiyatro Kursu
Cedaw Bilinçlendirme Kursu Ve Semineri
Aktif Öğrenme Semineri
Çocuk Gelişimi Seminerleri
İdareci Yetiştirme Seminerleri
Yetişkinlere Okuma – Yazma Öğretimi Semineri Ve Kursu
Satranç Antrenörlük Kursu
Özel Eğitim Semineri

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Şanlıurfa Ak Parti Silvan Yerel Haberler

title