Haberler

Türk fotoğrafçılığını İtalya'da anlatacak

Güncelleme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, İtalya'da düzenlenecek 'Photolux' adlı dünyaca ünlü fotoğraf festivaline küratör ve konuşmacı olarak davet edildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, İtalya'da düzenlenecek 'Photolux' adlı dünyaca ünlü fotoğraf festivaline küratör ve konuşmacı olarak davet edildi. Fotoğrafları daha önce birçok ülkede sergilenen, uluslararası festivallerde jüri üyeliği yapan Küheylan, haziran ayında gideceği İtalya'da çağdaş Türk fotoğrafçılığını anlatan panel verecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, kariyerine Almanya merkezli bir fotoğraf ajansında başladı. Küheylan, uluslararası fotoğraf organizasyonlarındaki çeşitli görevlerinin ardından, akademisyen olarak tecrübelerini İEÜ'deki gençlere aktarmaya başladı.

Küheylan'ın eserleri, şimdiye kadar 10 ülkede sergilendi. Başarısıyla yurt dışındaki organizasyonların da dikkatini çeken Küheylan, geçtiğimiz yıl dünyanın en prestijli fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Uluslararası Fotoğraf Ödüllerinin (IPA) jürisine seçilen ilk Türk oldu. Bu sene İtalya'nın Lucca şehrinde yapılacak 'Photolux' adlı festivalde de ülkemizi temsil edecek olan Küheylan, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İtalya'daki festivalden davet almanın kendisini gururlandırdığını söyleyen Küheylan, "İtalya'nın sembol etkinliklerinden biri olan festival, 2005 yılından beri uluslararası katılımla gerçekleşiyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği festival, fotoğrafçılık alanında çok bilinen ve takip edilen bir etkinlik. Festivalde, benden çağdaş Türk fotoğrafçılığını anlatan bir konuşma yapmamı ve bir gösterim düzenlememi istediler. Bunun için de uzun süredir hazırlanıyorum. Türkiye'den Ahmet Sel, Aslı Çelikel, Can Dağarslanı, Cemre Yeşil Gönenli, Elif Karakoç ve Oğulcan Arslan ile iletişime geçerek festivalin bu yılki temasına uyan, yaklaşık 150 eserlik seçki oluşturduk. Türk fotoğrafçılığının geldiği noktayı ve fazla bilinmeyen yönlerini anlatacağım konuşmamın da ülkemizin bu alandaki tanıtımı için önemli olduğunu düşünüyorum. Haziran ayının başında gideceğim festivalde amacım ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İtalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title