Haberler

Süt Fiyatları Artıyor

Güncelleme:

Hayrabolu Süt Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Keskin, süt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hayrabolu Süt Birliği Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Keskin süt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Keskin,

son zamanlarda özellikle sanayici tarafından dillendirilen ve spekülasyona sebep olan soğutulmuş çiğ süt fiyatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti;" Hepimizin bildiği gibi Haziran 2012 ayında Sanayici ve Üretici Örgütleri arasında Ulusal Süt Konseyinde yapılan toplantı sonucu varılan mutabakat neticesinde soğutulmuş çiğ süt fiyatları Temmuz, Ağustos, Eylül 2012 ayları 0,80 KR/Litre,

takip eden aylarda da Mart 2013 ayı dahil 0,86 TL/Lt. olarak belirlenerek, kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır. Açıklanan bu fiyat tabiki müstahsil fiyatıdır. Sanayici bu fiyatın müstahsil fiyatı olmadığı yönünde bir takım açıklamalar yapmak sureti ile üreticiyi ve onların temsilcisi olan bizleri tedirgin etmiştir. Bu kesinlikle doğru değildir."

Keskin, açıklamasında ;" Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olmam sebebiyle

burada yapılan toplantıda hazır bulunmuş bir kişi olarak kamuoyuna deklare ettiğimiz bu fiyatlar müstahsil fiyatı olup, bu fiyatlara soğutma primi, hizmet bedeli, nakliye, yağ ve bakteri primleri dahil değildir.

Kamuoyu ve saygıdeğer üyelerimizin bunu böyle bilmeklerinde fayda vardır." Dedi.

( ME-MC)

24.07.2012 09: 50: 02

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayrabolu Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title