Haberler

Sudenaz'ı da Diğer Kızlarım Gibi Kaybetmek İstemiyorum"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmed çifti, 9 yaşındaki engelli çocukları Sudenaz'ın, küçük yaşlarda hayatını kaybeden diğer üç kızlarıyla aynı kaderi paylaşmasını istemiyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmed çifti, 9 yaşındaki engelli çocukları Sudenaz'ın, küçük yaşlarda hayatını kaybeden diğer üç kızlarıyla aynı kaderi paylaşmasını istemiyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle 3 çocuklarıyla Halep kentinden Türkiye'ye gelen Celal el Ahmed (42) ve eşi Hasine, Osmaniye'nin Dereli köyünde bulunan bir çiftlikteki evde yaşam mücadelesi veriyor.

Celal el Ahmed, AA muhabirine, biri engelli üç çocuğu olduğunu, çiftlikte çalışarak ailesinin geçimini sağladığını belirtti.

Suriye'de doğuştan engelli üç kızını kaybettiğini anlatan Ahmed, "Üç ay önce ailemle Osmaniye'ye geldim. Çiftlikte çalışıyorum. Zor da olsa hayatımızı sürdürüyoruz. 11 yaşında Riyad, 9 yaşında Sudenaz ve 3 yaşında Hiba adlı çocuklarım var. Ortanca kızım Sudenaz, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli" dedi.

"Sudenaz, evin bereketi, neşesi"

Ahmed, Suriye'de götürdüğü hastanede doktorların "Sudenaz'ın 19 yaşına kadar yaşayabileceğini" söylediğini bildirdi.

Sudenaz'ı da diğer engelli kızları gibi kaybetmek istemediğini belirten El Ahmed, "Ona gözümüz gibi bakıyoruz. Her hafta mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Kullandığı ilaçlar var. Kızım konuşamıyor, yürüyemiyor, sadece 'anne', 'baba' diyebiliyor. Emekleyebiliyor. Bazen çok ağlıyor" diye konuştu.

Engelli kızının bakımının zorluğuna işaret eden El Ahmed, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen Allah'a şükrediyoruz. Bu da bir nimettir diye düşünüyoruz. Allah'ın sevdiği kuluyuz ki bizi böyle imtihan ediyor. Sonuçta engelli de olsa evlattır, canımızdan bir parçadır. Hiçbir ayrımı yoktur. Hatta Sudenaz daha şirin oluyor çünkü tam bir masum. Derdini anlatamıyor, yapmak istediğini söyleyemiyor. Bunun için ona canımızdan daha iyi bakıyoruz. Doğuştan engelli kızım Sudenaz, evimizin bereketi, neşesidir. Allah bize değerimizden çok fazlasını veriyor."

Kaynak: AA / Yerel

Osmaniye Türkiye Suriye Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title