Haberler

Söğüt'te "Askıda Ekmek" Kampanyası Düzenlenecek

Söğüt ilçesinde, "Askıda ekmek" kampanyası düzenleneceği bildirildi.

Söğüt ilçesinde, "Askıda ekmek" kampanyası düzenleneceği bildirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Özütürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan kampanyayla hayırseverlerin, ihtiyacı kadar aldıkları ekmeklere ek olarak, imkanlarına göre istediği kadar daha ekmeğin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacağını kaydetti.

Kampanyayla "Veren el, alan eli" görmeyeceğini ve bu dayanışmanın Osmanlı'dan gelen bir adet olduğunu belirten Özütürk, şöyle konuştu:

"Söğüt Osmanlı'nın kurulduğu ilk topraklar. Ülkeye örnek olmak istiyoruz. Atalarımız bu topraklarda yıllar önce bu dayanışma örneğini yaşayarak göstermişlerdir. Hatta vakıflar kurarak kış mevsiminde dağda, bayırda aç kalmış hayvanların bile karınlarını doyurmuşlardır. Neslimiz, Osmanlı'dan bize miras kalan bu geleneği yaşatmak adına tüm Söğütlü hemşehrilerimizden 'Askıda ekmek' kampanyasına desteklerini bekliyoruz." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title