Haberler

Simav'ın İlk Otoparkı Hizmete Girdi

Kütahya'nın Simav İlçesindeki Otopark Sorunu, Belediyenin Şehir Merkezinde Takas Yoluyla Elde Ettiği Eski 4 Eylül İlköğretim Okulu Bahçesini Otoparka Dönüştürmesi ile Son Buldu.

Kütahya'nın Simav ilçesindeki otopark sorunu, belediyenin şehir merkezinde takas yoluyla elde ettiği eski 4 Eylül İlköğretim Okulu bahçesini otoparka dönüştürmesi ile son buldu. Trafik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla 4 Eylül İlköğretim Okulu bahçesini kilitli beton parke ile döşedikten sonra 150 aracın güvenli bir şekilde park edebileceği otoparka dönüştürdüklerini belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, 24 saat hizmet verecek otopark hizmetlerinden dolayı vatandaşlardan hiçbir ücret talebinde bulunmayacaklarını söyledi.

SİMAV'DA 21 BİN ARAÇ VAR Termal turizmin göz bebeği Simav'ı çağdaş dünya kentleri kimliğine kavuşturma çabalarının gün geçtikçe sonuç vermeye başladığını ifade eden başkan Özdemir," Simav'ın şu an için en büyük sıkıntısı otopark sorunudur. Çünkü nüfus ortalamasına göre Türkiye'de en çok otomobil Simav'da bulunmaktadır. Elde edilen verilere göre 25 bin 800 nüfuslu ilçede trafiğe kayıtlı yaklaşık 21 bin dolayında araç bulunmaktadır. Bu güne kadar vatandaşlarımız otopark sorunu yüzünden sıkıntılı günler geçirdi. Vatandaşlarımızın çektiği bu sıkıntıya son vermek amacıyla takas yoluyla elde ettiğimiz şehir merkezindeki eski 4 Eylül İlköğretim Okulu bahçesine kilitli beton parke döşedik. Çevresini de taş duvarlarla çevirip 150 aracın güvenli bir şekilde park edebileceği modern bir otopark haline dönüştürdük. Bu hizmetlerimizden dolayı vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talebinde bulunmayacağız. Yeter ki vatandaşlarımız araçlarını şehir merkezine park etme alışkanlıklarından vazgeçsinler" dedi.

YAŞANABİLİR BİN SİMAV İÇİN Simav'ı yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek için sürdürdükleri çalışmaların devam edeceğini bildiren Özdemir, "Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltme çalışmalarımız içerisinde ilk sıralarda yer alan oto park sorununun çözümlenmesinin yanında trafik akışının yoğun olduğu bazı caddelerimizde ücretli otopark uygulaması başlattık. Zabıta görevlilerimiz gün boyu bu caddelerimizde görev yapıyor. Park eden araç sürücülerinden makbuz karşılığı saat başı 50 YKr. para talep ediyor. Bunun yanında şehir merkezinde konuşlanan oto galerilerinin şehir dışına taşınmalarıyla Simav trafik yönünden eskiye nazaran oldukça rahatladı" şeklinde konuştu.

Özdemir, otopark sorununun çözümlenmesinin ilçe trafiğini rahatlattığı gibi dükkan sahiplerinin iş potansiyellerinin de eskiye göre arttığına dikkat çekti.

(MY-EFE) 03.07.2008 11:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title