Haberler

Seydişehirde Kan Bağışı

Seydişehir'de, Konya Kızılay Kan Merkezi Tarafından Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Seydişehir'de, Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Konya Kızılay Kan Merkezinden Doktor Günce Ünver, Seydişehir Halk Kütüphanesinde yürütülen kan bağışı kampanyası kapsamında Konya'nın tüm ilçelerine gittiklerini bildirdi.

Kan bağışı karşılama oranının yüzde 50 olduğunu ifade eden Ünver, kan bağışı çok önemli olduğuna değindi.

Kanın başka bir yerden elde edilmesinin imkansız olduğuna dikkat çeken Ünver, şunları kaydetti:

'Bu nedenle kanamalı hasta olduğu zaman ya da kan bulunması gerektiği zaman çok telaş ve sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü kan bankalarında yeteri kadar kan yok. Bunu ortadan kaldırmak amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Seydişehir de şuan fena değil. Bazı yerler çok düşük. Kan vermek insan hayatı için çok önemli. İnsan vücudunda 5-6 litre kan var. Vücutta bulunan önemli sıvılardan birisi. Herkes 3 ayda bir kan verebilir. Rahatsızlıkları olanların kan vermeleri ertelenebilir.' Kan bağışı kampanyasına katılan Olcay Uysal ise, sağlıklı olan her vatandaşın kan vermesi gerektiğini, kan bağışının hastalar ve insanlar için önemli olduğunu söyledi.

Konya Kızılay Kan merkezinden 1 doktor ve 3 hemşireyle Seydişehir'e kan bağışı kampanyası için gelen ekibin, 2 gün süreyle kan bağışı kampanyasına devam ettikleri, 108 ünite kan bağışı topladıkları öğrenildi.

(KDR-FTA-MRS-İRE) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title