Haberler

Paü Biyom'un Açılış Töreni

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Şehirleri Marka Yapan İki Kurum Vardır, Biri Üniversiteleri, Diğeri Futbol Takımları" Dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Şehirleri marka yapan iki kurum vardır, biri üniversiteleri, diğeri futbol takımları" dedi.

Kavaf, Türkiye'nin ilk tohum bankası olarak bilinen Pamukkale Üniversitesi Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (PAÜ BİYOM) açılışında yaptığı konuşmada, siyasi irade olarak bugüne kadar üzerlerine düşenleri kesintisiz bir şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

Şehirleri marka yapan iki unsurun üniversiteleri ve futbol takımları olduğunu ifade eden Kavaf, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz üniversitemizle gurur duyuyoruz ve Denizli'yi marka yapan önemli bir birim olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin sayılı üniversiteleri içerisinde yer aldığına inanıyoruz ve bu sıralamada daha üst sıralarda yer alma gayreti içerisinde olduğunu da biliyoruz. Bizim desteğimiz bu çabaları siyasi irade olarak desteklemek. Hem finansal hem de siyasi destek noktasında desteğimiz bundan sonra da her zaman olduğu gibi sonuna kadar devam edecektir."

Kavaf, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde açılacak hale geldiğini belirterek, "Türkiye'de aynı şartlarda teknokent kurmak ve hayata geçirmek isteyen birçok üniversite bunu başaramadı. Onlar için ayrılan kaynakları da üniversitemize aktararak Teknokent'i faaliyete geçirdik" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Konya büyüklüğündeki bir Hollanda'nın tarım ürünü ihracatının 52 milyar dolar olduğunu, ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya dokuzuncusu olan Türkiye'nin tarım ürünü ihracatının 11 milyar dolar olduğunu söyledi.

Kat edilmesi gereken çok büyük mesafe olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu,

"Biz servetin üzerinde oturuyoruz, bu servetin değerini bilmemiz lazım. Ama bunu teknolojiyle, bilimle birleştiremezsek buralarda kalırız" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye topraklarının verimli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin hektar başına verimliği 2 bin 300 dolar seviyesindeyken Hollanda'da 12 bin dolar, çöl ortasındaki İsrail'de 13 bin dolar. Japonya'ya baktığımız zaman arazi kıtlığı çeken ülkede 18 bin dolar. Demek ki iki türlü de kat edeceğimiz çok mesafe var. Bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerden bir tanesi küresel ısınma ise ikincisi de açlık. Allah'ın vermiş olduğu bu nimetleri özel sektör, kamu, üniversite işbirliğiyle inşallah önümüzdeki dönemlerde daha zengin, daha büyük bir Türkiye'yi hep beraber kucaklayacağız."

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title