Haberler

Otizmli Öğrencilere 'Atlı Terapi'

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelliler Destek Programı” kapsamında otizmli öğrenciler ata bindirilerek terapi edildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelliler Destek Programı" kapsamında otizmli öğrenciler ata bindirilerek terapi edildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelliler Destek Programı" kapsamında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen "Seni Anlıyorum" projesi çerçevesinde otizmli öğrencilere atlı terapi yapıldı.

ÖĞRENCİLER ATLARLA TANIŞTI

Fahriye Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 20 otizmli öğrenci ile Gazipaşa İlkokulu'nda eğitim gören 26 engelsiz öğrenci Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde atlarla tanıştı. Engelli öğrencilerin normal gelişim gösteren akranlarıyla beceri ve uygulama derslerinde bir araya gelerek psiko-sosyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamayı hedefleyen projede, öğrenciler atlarla gezdirilmek suretiyle onlara terapi uygulandı.

"ATLI TERAPİ KOORDİNASYON DUYGUSUNU ARTIRIYOR"

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrencilerin bu proje sayesinde birbirlerine karşı empati ile yaklaşımının oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Özellikle engelli öğrencilerimizin bağımsız yaşam becerisini kazanmalarında bu proje çok etkili oldu. Atlı terapi (hippoterapi) yöntemi günümüzde birçok engelin tedavisinde kullanılıyor. Biz de öğrencilerimizin bu terapi yöntemi sayesinde güzel vakit geçirmesini, engelsiz öğrencilerle birlikte faaliyetlerde bulunmasını sağlamayı hedefledik. Bu tedavi yöntemi insanlarda kas perdelerini normalleştiriyor. Denge tepkilerini geliştiriyor ve vücut kontrolünü sağlayarak koordinasyon duygusunu arttırıyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gazipaşa Kızılot Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title