Haberler

OKÜ'de Cam Üfleme Sanatı Tanıtıldı

Güncelleme:

OKÜ Kültürel Gelişim Kulübü, geleneksel el sanatlarından cam üfleme sanatını öğrenci ve akademisyenlere tanıtmak için bir etkinlik düzenledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Karacaoğlan Yerleşkesi D Blok'ta düzenlenen etkinlik kapsamında cam üfleme sanatını tanıtan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Feridun Pekeş, cama şekil vererek, öğrenci ve akademisyenlere sanatının inceliklerini anlattı.

19 yıldır cam üfleme sanatıyla ilgilendiğini belirten Pekeş, sanatını yurtiçi ve dışında katıldığı birçok organizasyonda tanıtma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Camı 600 derecede eriterek bu sanatı uyguladıklarını anlatan Pekeş, "Bu sanata ilgi duyanlar için Ankara'da kurslar açıyoruz. Kurlarımızda önce temel eğitim veriyoruz. El becerilerinin gelişmesiyle birlikte obje yapmayı öğretiyoruz. Cam üfleme sanatı ruhu rahatlatan bir durum. Yogadan daha etkili bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Alev ve cam ile bir sanat icra ediyorsunuz bu da insanın stresini atmasını sağlıyor. Bu bakımdan cam üfleme sanatının çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Etkinliğe, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'nın yanı sıra OKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aykut Gül, Prof. Dr. Sabri Ulukanlı da katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Karacaoğlan Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title