Haberler

Müminhan Bilgin 3'üncü Kez Başkanlığa Seçildi

Güncelleme:

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 3. Mali ve Olağan Genel Kurulu'nda 98 delegenin oyunu alan Müminhan Bilgin 3'üncü kez yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 3. Mali ve Olağan Genel Kurulu'nda 98 delegenin oyunu alan Müminhan Bilgin 3'üncü kez yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara Plaza Otel'de yapılan genel kurulda Mehmet Uykun'un divan başkanlığına seçilmesinin ardından gündem maddeleri okunarak oylandı. Gündemin kabulünün ardından yönetim ile denetleme kurulu dönem raporları ibra edildi ve federasyonun 2013-2014 yılları tahmini bütçesi ile faaliyet programı onaylandı.

Genel kurula toplam 163 delegeden 110'u katıldı. Müminhan Bilgin, geçerli sayılan 98 oy ile 3'üncü kez Türkiye Eskrim Federasyonu'nun başkanı oldu.

Seçimde tek aday olan Müminhan Bilgin, yaptığı konuşmada 2007-2012 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde Türk eskriminde bir çok yapısal değişikliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Olimpiyatlarda madalya alan ülkelerin 250'den çok lisanslı sporcuya sahip olduğunu belirten Bilgin, 2006'da 27, 2007'de 71 ve 2012'de 100 lisanslı sporcu yetiştirdiklerini, ancak daha fazla yol almaları gerektiğini ifade etti.

-Hedef, 10 bin sporcu-

Mümin Bilgin, 2015-2016 döneminde sporcu sayısını 10 bine yaklaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Uluslararası sporcu sayısını 2016'da 200'ün üzerine çıkarmaya gayret edeceklerini, Anadolu'da 50-55 ilde eskrim faaliyeti başlatacaklarını dile getiren Bilgin, şöyle devam etti:

"Mali yapıyı sponsorluk ve diğer katkılarla güçlendireceğiz. Uluslararası sporcuları daha çok desteklemeyi ve henüz başaramadığımız bir tesisi hayata geçirmek istiyoruz. Yeni kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve buna paralel değişen spor federasyonları mevzuatı, dolayısıyla hem genel kurul delegesi hem de yönetim kurullarındaki temsiller nedeniyle bazı hassasiyetler oluşmuştur. Spor Toto Teşkilatı'nın önümüzdeki 2-3 yıl içinde federasyonlara katkı sağlayamayacağı düşüncesinden, yönetim kurullarımızda mümkün olduğunca sponsor ve diğer destekleri sağlayacak bir yapıya gidilmiştir. Bütün çalışmalarımız ülke eskrimini yukarı taşıma gayretidir. Buna inanan camiamız bize bu genel kurulda tek aday olma teveccühünü takdim etmiştir."

-Yönetim kurulu-

Federasyonun yeni yönetim kurulu Hüseyin Altaş, Murat Atalı, Ahmet Duvan, İrfan Neziroğlu, Arslan Narin, Necmettin Tahiroğlu, Ali Savaş Karamangil, Fazlı Yıldırım, Mehmet Uykun, Halit Bostancı, Ahmet Hamdi Atalay, Abdurrahman Karataş, Ayhan Yazkan ve Ercan Akpınar'dan oluştu.

Denetleme kurulunda ise Hikmet Yılmaz ile Liman Peker yer aldı.

Muhabir: Musa Samur

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Plaza Otel Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title