Haberler

Muğla'da Endüstriyel Ağaçlandırma Çalışmaları

Yatağan ilçesine bağlı Deştin köyünde endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları anlatıldı.

Yatağan ilçesine bağlı Deştin köyünde endüstriyel ağaçlandırma konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Deştin köyünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl 23 noktada bin 150 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma planlandığını söyledi.

Yıldırım, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında Nebiköy'de 33 hektar alanda, Menteşe Çayı Şefliği sınırları içinde bulunan Esenköy ve Deştin'de ise 154 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma çalışması yapılacağını kaydetti.

Hedeflerinin, ülkenin odun hammaddesine olan ihtiyacı, hızlı, gelişen türlerle ağaçlandırıp karşılamak olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu.

"Çünkü gelişen şartlarda artık ülkemizin odun hammaddesi ihtiyacının neredeyse yüzde 50'sini karşılayabiliyoruz ve bu yüzden dışarıdan ithal ediyoruz. Bu nedenle Orman Genel Müdürlüğü olarak endüstriyel ağaçlandırma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Buna benzer çalışmalar birçok ülkede yapılmış ve çok da başarılı sonuçlar alınmış durumda."

Yıldırım, ormanları hep birlikte yönetmenin büyük önem taşıdığını vurguladı. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yıldırım Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title