Haberler

Mersin'de Suriye İçin Yardım Seferberliği

Güncelleme:

Mersin Suriye İnsani Yardım Platformu, 33 tır dolusu yardımı en kısa zamanda Suriye'ye göndermek istiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi öncülüğünde Suriye'de yaşanan drama dikkati çekmek için "Mersin- Suriye İnsani Yardım Platformu" oluşturuldu.

Platform üyeleri, Mersin'de bulunan sivil toplum örgütleri ve birçok yardımseverin de desteğiyle hedeflenen 33 tır yardımı en kısa zamanda Suriye'ye göndermek istiyor.

Platform Sözcüsü ve İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı ile yönetim kurulu üyeleri, Tarsus'ta sivil toplum kuruluşları ile Kaymakam Hasan Göç'ü ziyaret etti.

Göç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tarz insani ve ulvi çalışmaları her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Kayacı da Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını belirterek, çalışmaları hakkında bilgi verip, destek istedi.

İHH Genel Merkezi'nin Suriye için "bin tır" kampanyası başlattığını hatırlatan Kayacı, " Suriye'deki kriz üçüncü yılında. Geçen sene Mersin'de '1 ekmek, 1 battaniye' kampanyası yaptık. 2 tır gönderebildik" dedi.

Suriye'de mazlumların çok zor şartlar altında olduğuna dikkati çeken Kayacı, şöyle devam etti:

"Ölen de açlık cezası çeken de hep masumlar, hep çocuklar oluyor. Sınır ötesindekiler bombaların altında. Bizler ise işimiz, evimiz, düzenimiz yerinde ama bunların bizim üzerimiz de hakları var. Biz bu sorumluluğu taşımak zorundayız. Ne yapabiliriz diye düşündük. İHH Genel Merkezi, Suriye'ye 'bin tır' kampanyası başlattı. Aslında sürekli binlerce tır yardım yapılıyor ama bu işler biliyorsunuz kampanyalarla start alıyor. Biz de Mersin'den bu startı verdik. Amacımız en kısa zamanda Mersin'in plakası olan 33 rakamıyla bu kampanyayı başlatıyoruz. 33 tır yardım ile bu işe başlamak istiyoruz. Bu platformu oluştururken 20 kişiydik. Şimdilerde sayımız arttıkça artıyor. Üyelerimizden şimdiden yaklaşık 15 tır yardım sözü aldık. İnşallah çok yakında bu sayıyı 33 tıra ulaştırıp ilk kafilemizi Suriye'ye göndereceğiz. Tabi bizim yardımlarımız sadece Suriye ile sınırlı değil. Suriye'den Türkiye'ye sığınmış çok sayıda Suriyeli'ye de sahip çıkmaya çalışıyoruz."

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise yapılan insani hareketi takdirle karşıladıklarını belirterek, "Biz de Ticaret Borsası olarak halkın yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek için mücadele ediyoruz. Komşu ülkemizde yaşanan insanlık dışı gelişmelere duyarsız kalamayız. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya hazırız" diye konuştu.

Mersin-Suriye İnsani Yardım Platformu başkan ve yöneticileri daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Ruhi Koçak'ı ardından Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'u ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Tarsus Mersin Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title