Haberler

Kurban Etleri Tandır Ekmeği ile Yenir

Güncelleme:

Bayramın ilk iki günü fırınlarda ekmek çıkmaması vatandaşları tandır ekmeğine yönlendiriyor.

Sarıkamış ilçesinde Kurban Bayramı hazırlıkları devam ediyor.

Kurban Bayramı'na az bir süre kala mahallelerde tandırlar yakılarak ekmek pişirilmeye başlandı. Bayramın ilk iki günü fırınlarda ekmek çıkmaması vatandaşları tandır ekmeğine yönlendiriyor.

Mahallerde ev kadınları bir araya gelerek, yöre halkının vazgeçilmezi olan tandır ekmeği, tombul ekmek ve lavaş ekmeği pişiriyor.

Hazırlanan hamurlar, odun ve tezek yakılarak ısıtılan, toprak içine gömülü tandırlarda pişiriliyor. Tandırın sıcak yüzeyine yapıştırılan hamurlar, yaklaşık 25-30 saniye içinde ekmek oluyor.

Yeni mahallede yaşayan Medine Yıldız (75), yaklaşık 60 yıldır tandır ekmeği pişirdiğini belirterek, "Her kurban bayramı öncesinde tandırlar yakılır. Kurbanlar kesildikten sonra pişirilen etler, kebaplar, bu tandır ekmekleriyle yenir. Mahallede 10 evin ekmeğini bugün pişirdim. Herkese yardımcı oluyorum, bayrama kadar bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Diğer yandan ilçenin en eski fırıncılarından Süleyman Özdemir ise özellikle Kurban Bayramı'nda iki gün ekmek çıkarmadıklarını bu nedenle fırıncılar bayram öncesi daha çok ekmek çıkararak vatandaşlara iki günlük ekmek ihtiyacını toptan almalarını konusunda uyardıklarını söyledi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Sarıkamış Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title