Haberler

Kto Heyeti "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu"Na Katıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetim kurulu üyelerinin, İstanbul'da düzenlenen ve iş dünyasının yargıyla ilgili sorunlarının ele alındığı "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu"na katıldığı bildirildi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetim kurulu üyelerinin, İstanbul'da düzenlenen ve iş dünyasının yargıyla ilgili sorunlarının ele alındığı "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu"na katıldığı bildirildi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet Bakanı Kenan İpek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açılış konuşmalarını yaptığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de bulunduğu sempozyuma katılan KTO heyetinde, Başkan Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, yönetim kurulu üyeleri Uğur Payza, Ersan Özbek, Hüseyin Cindoruk ile KTO avukatı Can Yılmaz yer aldı.

Sempozyuma ilişkin değerlendirmede bulunan Hiçyılmaz, iş dünyası ile yargıyı bir araya getiren böylesine önemli bir toplantının ilk kez düzenlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sempozyumda ele alınan konulara ilişkin düzenlemeler başta olmak üzere iş dünyasının yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini belirten Hiçyılmaz, "Gelişmiş ülkelerde iş dünyasına ilişkin yapılan yargı uygulamalarının ve sistemlerinin bu tür toplantılarda ele alınması ve Türkiye'de uygulanabilmesinin önünün açılmasını istiyoruz. Bu nedenle sempozyumun tekrar yapılmasını arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sempozyum süresince katılımcılara, hazırlanan tasarılar ve taslak metinlere ilişkin bilgi verildiğini kaydeden Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Sempozyumda iş dünyasının beklentilerini karşılamayan konuların olduğuna da gördük. İş dünyasının yargı bakımından yaşadığı sorunların çözümü için her kurumun elinden gelen gayreti göstermesi gerekmektedir.  Hukukun herkese güven sağladığından hareketle, güvenin yüksek olduğu bir sistemde iş dünyası daha çok üretecek ve ülke refahına daha çok katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Hiçyılmaz Kenan İpek İstanbul Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title