Haberler

Kozan'da Gıda Zehirlenmesi İddiası

Adana'nın Kozan ilçesinde, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran Müftülük Merkez Kur'an Kursu öğrencisi 27 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran Müftülük Merkez Kur'an Kursu öğrencisi 27 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kur'an kursundaki yatılı öğrencilerden 27'si öğle yemeği sonrası baş dönmesi, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle akşam saatlerinde Kozan Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanedeki ayakta tedavilerinin ardından, öğrenciler taburcu edildi.

Öğrenciler, polis tarafından bir yurt yetkilisi ile ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. Yapılan soruşturmada, öğrencilerin öğle yemeğinde bir lokantadan gönderilen lahmacundan yedikleri belirlendi.

Polis ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necati Doğanay, Adana Caddesi'ndeki lokantadan gıda numunesi aldı. Lokanta sahibi Mehmet Y, adak için kestirdiği küçükbaş hayvanın etinden hazırlattığı lahmacunu öğrencilerin eğitimlerine katkı amacıyla ikram ettiğini, sorunun kendilerinden kaynaklanmış olabileceğini düşünmediğini söyledi.

Yaşları 15 ile 24 arasında 90 öğrencinin bulunduğu Kur'an kursu yurdundaki öğle yemeğinde lahmacunun yanında ayran da tüketildiği, gıda zehirlenmesinin kesin sebebinin belirlenmesi için araştırmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title