Haberler

İzmit Körfezi'nin Balıklandırma Projesi İçin Çalıştay Yapılıyor

İzmit Körfezi’nin Balıklandırma Projesi Fizibilite raporunun oluşturulması için çalışma yapılıyor.

İzmit Körfezi'nin Balıklandırma Projesi Fizibilite raporunun oluşturulması için çalışma yapılıyor.

Uyguladığı çevre çalışmalarıyla İzmit Körfez'ini yaşanılabilir bir hale getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de körfezdeki canlı çeşitliğini artırmak için yeni bir adım atıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi liderliğinde yürütülecek olan 'İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Fizibilite Raporunun Oluşturulması' isimli projenin çalışmaları başladı. Başiskele'de bulunan bir otelde gerçekleşen çalıştayda körfezin canlı çeşitliliği ele alınıyor. Söz konusu proje 3 aylık bir çalışmanın akabinde tamamlanarak fizibilite raporu oluşturulacaktır.

Oluşturulan proje ile Marmara Denizi'nin doğu kısmında bulunan İzmit Körfezi'ndeki, mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmişliğine ve halkın denizden faydalanmasına katkı sağlanmasını hedefleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title