Haberler

İtikâfa Girdi Dört Günde Kur'an-ı Kerim'i Öğrendi

İtikaf sünnetini yerine getirmek için Ramazan ayının son günlerini camide geçiren emekli Mehmet Sıddık Argunhan (58), ilerlemiş yaşına rağmen camide Kuran-ı Kerim dersi alan çocuklardan etkilenerek dört günde Kura-ı Kerim'i okumayı öğrendi Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Çamlıtepe Camiinde itikaf sünnetini yerine getirmek için camiye kapanan Mehmet Sıddık Argunhan, çocukluğundan beri istediği ama bir türlü okuyamadığı Kur'an-ı Kerim'i dört günde öğrendiğini söyledi.

İtikaf sünnetini yerine getirmek için Ramazan ayının son günlerini camide geçiren emekli Mehmet Sıddık Argunhan (58), ilerlemiş yaşına rağmen camide Kuran-ı Kerim dersi alan çocuklardan etkilenerek dört günde Kura-ı Kerim'i okumayı öğrendi

Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Çamlıtepe Camiinde itikaf sünnetini yerine getirmek için camiye kapanan Mehmet Sıddık Argunhan, çocukluğundan beri istediği ama bir türlü okuyamadığı Kur'an-ı Kerim'i dört günde öğrendiğini söyledi.

İtikaf sünneti için camide dua, zikir ve nafile namazlarını kılarken, Kur'an-ı Kerim dersi almaya gelen çocuklardan çok etkilendiğini ve o anda kararını verdiğini söyleyen Argunhan, dört gün gibi kısa bir sürede istediğini elde ettiğini söyledi.

Argunhan, şöyle devam etti:

"Niyet ettik geldik itikafa girdik. Birinci günü dualarla zikirlerle ve nafile namazlarını kılarak geçirdik. Gündüzün camide çocuklara Kuran-ı Kerim dersi veriliyor. Küçük çocukların böyle cıvıl cıvıl gelip ders almaları beni duygulandırdı. Ben de küçükken niye okumadım diye sızlandım durdum. Ani bir duygu ile 'ben okuyamaz mıyım' diye bir duyguya sahip oldum. Cami imamına 'bana bir elifba bulur musun' dedim. O da başım üstüne dedi. Elifba getirdiler ilk dersimi aldım.  Okuduklarımı yazarak çok tekrar ettim. Baktım çok kolay geldi. Devam ettim Allah'ıma çok şükürler olsun ki üçüncü günün sonunda Kur'an'ı Kerim'in ilk sayfasından okudum. Çok büyük bir mutluluk ve sevinç içerisindeyim."

Aynı camide İtikaf sünnetini yerine getiren Ömer İmir de, Argunhan'ın Kur'an-ı Kerim okuma aşkı ile dört günde okumaya başladığını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sıddık Yerel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title