Haberler

İstimlak Bedeli Cezası

"Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Oldu" sözü Yozgat'ta gerçek oldu.

"Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Oldu" sözü Yozgat'ta gerçek oldu. Arazisi Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından istimlak edilen vatandaşlar, istimlak bedelini beğenmeyip mahkemeye verdi. Daha yüksek para alma hayali kuran vatandaşlar, mahkemeyi kaybedince, avukat ve mahkeme masrafını ödemeye mecbur edildi.

Ankara - Sivas Hızlı Tren Yolu hattının geçtiğini Yozgat'ın Yerköy İlçesine bağlı Saray Beldesinde DDY, tren yolunun geçtiği arazilerin dekarını bin 200 TL'den istimlak etti. İstimlak bedelini beğenmeyen vatandaşlar DD Yollarını mahkemeye verdi. Ancak mahkeme DDY lehine sonuçlanınca, DDY, avukat ve mahkeme masraflarını karşı taraftan isteyince vatanlar şaşkına döndü.

Saray Belde Belediye Başkanı Mustafa Kılıçarslan, 2011 yılında Saray Beldesinden hızlı tren geçecek diye tarlalarının devlet tarafından istimlak edildiğini belirterek," Tarlanın dekarı bin 200 liradan istimlak edildi. Halkımız bu rakamı çok ucuz buldu ve her taraftan avukatlar gelerek mahkemeye vermemizi ve bu davayı verin biz daha çok para alalım dediler. Vatandaşımız da DDY mahkemeye verdi. Ancak mahkemeyi kaybettik. Şimdi DDY tarlasından hızlı tren geçen vatandaşların her birinden bin lira ile 10 bin lira arasında değişen para istiyor. Yani DDY vatandaşa verdiği parayı geri almak istiyor. Dolayısıyla vatandaşımız mağdur ve perişan oldu. Biz bu cezanın kaldırılmasını istiyoruz, halkımızın bunu ödeyecek durumu yok halkımız sıkıntıda yaklaşık 120 kişi bu mağduriyeti yaşıyor bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Arazisinden hızlı tren yolu geçen Abdullah Türkyılmaz, tren yolunun arazisini ikiye böldüğünü belirterek, "Bütün olan arazim parçaladı ekili durumdan ekilemez hale geldi. Bizde mahkemeye verdik. Zaten DDY ucuz bir bedelden bize para ödediler. Mahkemeyi kaybettiğimiz için şimdi bizden avukat ve mahkeme ücreti diye bin lira 2 bin lira para istiyorlar. Arazimiz bölündü işe yaramaz hale geldi ekilir durumdan çıktı biz ne yapacağız. Beş kuruş para verdiler geri istiyorlar. Böyle olacağına devlet bedava istimlak edip alsa daha iyi olurdu. Bana bin 300 lira para ödemesi geldi . Biz mağdur durumdayız sıkıntıdayız büyüklerimizin bu mağduriyete bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Osman Şahingöz isimli vatandaş da hızlı tren yolunun 3 parça arazisinden geçtiğini ifade ederek, "Arazinin çok değerli alanları kullanılmaz hale geldi. Ankara'dan avukatlar geldi biz bu davayı kazanırız dediler sizin mağduriyetinizi giderelim dediler biz de peki dedik mahkemeye verdik hem araziden olduk hem de bize avukat masrafı geldi. Benim 40 dönüm arazim kullanılmaz hale geldi ve dekar başına bin 200 lira ödediler. 15 dönüm yerim gitti, şimdi 4 bin lirasını geri istiyorlar. Biz çok mağdur olduk mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Sivas Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title