Haberler

İsmet Sığırcıoğlu, Ödülünü Bakan Yıldırım'dan Aldı

Kastamonulu öğrenci, Piri Reis konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.
UNESCO Piri Reis Yılı etkinlikleri kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen Piri Reis konulu liseler arası kompozisyon ve resim yarışmasının ödül töreni İstanbul...

Kastamonulu öğrenci, Piri Reis konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

UNESCO Piri Reis Yılı etkinlikleri kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen Piri Reis konulu liseler arası kompozisyon ve resim yarışmasının ödül töreni İstanbul Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlendi. Törende, kompozisyon yarışmasında Türkiye 3'üncüsü olan Kastamonu Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi İsmet Sığırcıoğlu, ödülünü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan aldı.

2013 Yılı "Piri Reis Haritası'nın 500. Yılı Kutlama ve Anma Programı" kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Piri Reis'in dünyaca ünlü haritalarının ve hayatının konu edildiği kompozisyon ve resim dallarında 81 ilde lise ve dengi okulların öğrencileri arasında tertip edilen yarışmalarda İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen il birincilerinin eserleri uzman jüri üyeleri tarafından incelenerek yapılan değerlendirme sonucunda tespit edilen ilk üç derecenin sahiplerine ödülleri verildi.

Piri Reisin haritalarının ve hayatının konu edildiği kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerini İstanbul Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle aldı. Törende dereceye giren eser sahiplerine ödülleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından verilirken törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve yazar Prof. Dr. İskender Pala ile yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Piri Reis'in Dünyaca Ünlü Haritaları ve Hayatı" konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Kastamonu Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi İsmet Sığırcıoğlu, ödülünü Bakan Yıldırım'ın elinden aldı. Ödül törenine ailesiyle birlikte katılan Sığırcıoğlu'nun Kastamonu Valiliği personeli olan babası Hasan Sığırcıoğlu, kızının başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Piri Reis İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title