Haberler

İmam Hatip Ortaokulu'na Görkemli Açılış

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde 2014 yılında programa alınan 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu törenle eğitime açıldı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde 2014 yılında programa alınan 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu törenle eğitime açıldı. Açılışta konuşan Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde, eğitimle ilgili sorunların halledilmesi için çaba gösterildiğini belirterek, "Açılan her okul bir eğitim yuvasıdır, okullar açıldıkça cehalet zincirlerinin kırılacağını, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ta siz eğitimcilere büyük görev düşmektedir" dedi.

"Açılan Her Eğitim Yuvası, Cehaletin Karanlığını Ortadan Kaldıran Geleceği Aydınlatan Yeni Bir Işıktır"

Milletin en önemli meselesi olan eğitim için tüm imkanların kullanıldığına işaret eden Kaymakam İğde, "Açılan her eğitim yuvası, cehaletin karanlığını ortadan kaldıran geleceği aydınlatan yeni bir ışıktır. Bugün de geleceğimizi aydınlatacak bir eğitim yuvasının açılışını yapıyoruz" diye konuştu. Kaymakam İğde, okulun öğrencilere, velilere ve ilçemize hayırlı olması dileğinde bulundu.

İlçe Müdürü Kaya'dan Özeleştiri

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya ise; geleceğin inşasında katkısı olacak bir eğitim yuvasını hizmete açtıklarını ifade ederek, açılan okuldan ülkemize hizmet edecek yeni nesil gençlerimizin iyi bir eğitim alması için bizler de eğitim camiası olarak yetişmesi için büyük çaba sarf edeceğiz" dedi. Eğitim alanlarını "medeniyetlerin oluştuğu yerler" olarak tanımlayan Kaya, "Artık sıra eğitimin kalitesini arttırmak. Sıra iyi insan yetiştirme konusunda gayret sarf etmek. İlçe de Eğitim kalitesini artırmak için sadece bizlerin çaba sarf etmesi yetmez. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, okul idarecileri, öğretmenlerimizle beraber eğitim çıtasını daha da yükseklere çekmek için çalışacağız. Bizler bunu yapmaya mecburuz. Çünkü Hani İlçesi Eğitim de diğer ilçelere oranla çok çok gerideyiz. Yani 17 ilçe arasında en son sıradayız" diyerek özeleştiride bulundu.

"Okullarımızdaki başarı yükseldikçe ilçenin eğitim çıtası da yükselecek bunu yapmakta bizlere düşer" diyen Kaya şöyle devam etti:

"Velilerimizden tek isteğimiz okula gönderdikleri çocukları eğitim yılı boyunca iyi takip etmeleridir. Öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisini başarabilirsek eğitime kalite gelecektir. Bizler Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde, başarıyı ve başarı çıtasını yüzde 80 oranın da yakalamak zorundayız. Bunu hep birlikte başarmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kültür şehri ve birçok medeniyetlere beşiklik etmiş olan Hani ilçesinin gelecek vizyonunda söyleyecek sözü var. Sözü olması lazım. Onun içinde yeni nesilleri, gençliği çok iyi yetiştirmemiz lazım ve bu doğru olandır. Bu yeni okulumuz, inşallah çok güzel gençlerin yetişmesine vesile olacak diye temenni ediyorum" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından 24 Derslikli Gürbüz İmam Hatip Ortaokulu Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Koç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mansur Kendal, Necdet Güler ile Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kurdelesi kesilerek törenle hizmete açıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title