Haberler

İEF'de Partner Ülke: Maurıtıus

29 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde 83’üncü kez gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi, Hint Denizinin Yıldızı ve Anahtarı Mauritius olacak.

29 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde 83'üncü kez gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nın partner ülkesi, Hint Denizinin Yıldızı ve Anahtarı Mauritius olacak.

Mauritus Sanayi Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı Müsteşarı Bayan Asha Burrenchobay, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Protokol Şube Müdürü Bora Togo, Mauritus Fahri Konsolosu Levent Soylu ve Genel Sekreter Aysun Hüseyin, Fuara ilişkin çalışmalara hız vermek amacıyla İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ü ziyaret etti.

Örs, İzmir Enternasyonal Fuarı'na geçtiğimiz yıl delegasyon düzeyinde katılım gerçekleştiren Mauritus'un, bu yıl ki fuarda partner ülke olarak yer almasından memnuniyet duyduklarını belirterek "Türkiye'nin en eski fuarına partner ülke oluyorsunuz. İki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesinde, bunun iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ve böyle olmasını diliyorum. Katılımınız, ülkeniz için Türkiye'de ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan yeni fırsatlar yaratacaktır. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir'in olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin de simgelerindendir. Fuar'da yapmak istediklerinizi doğrudan öğrenme fırsatı bulduğumuz için memnunuz; hedeflerinize ulaşmanız için İZFAŞ olarak her türlü kolaylığı göstereceğiz" diye konuştu.

Asha Burrenchobay, "Fuara katılımımızla beraber ticari, finansal ve turistik açıdan olanaklarımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca Mauritus'u, Afrika'ya açılan bir kapı olarak da göstermek istiyoruz" dedi. Bora Togo ise, geçen seneki katılımlarından sonra bu yıl partner ülke olarak Mauritus'u aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Togo "İki ülke arasında, özellikle özel sektör ve iş adamları, ikili ilişkiler açısından önemli. Bu fuarın, Mauritus'un kendisini Türkiye'ye tanıtması açısından iyi bir fırsat yaracağını düşünüyorum. Ayrıca Türk iş adamları tarafından da Mauritus'un tanınması iyi bir fırsat olacaktır" dedi.

1992 yılından buyana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bugüne değin sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya onur konuğu ülke oldu. Fuarda, 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. 80'nci İEF'de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 2012 yılında ise Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı'na ilk kez toplu katılım yaptı. Geçtiğimiz yıl 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Ege'nin İncisi "İzmir", Hint Okyanusu'nun İncisi "Sri Lanka"yı partner ülke olarak ağırladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mauritius Eylül İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title