Haberler

Hürsiad'dan Huzur ve İstikrar Çağrısı

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (Hürsiad) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdemir, AK Parti'nin Kapatılma Davasıyla Birlikte, Türkiye'nin Çok Ciddi Ekonomik Kriz İçerisine Girdiğini Belirterek, "Türkiye'nin Önü Tam Açıldı Derken, Tekerine Yine Çomak Sokuldu" Dedi.

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdemir, AK Parti'nin kapatılma davasıyla birlikte, Türkiye'nin çok ciddi ekonomik kriz içerisine girdiğini belirterek, "Türkiye'nin önü tam açıldı derken, tekerine yine çomak sokuldu" dedi.

HÜRSİAD toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Taşdemir, iş dünyası olarak istikrar ve huzur istediklerini söyledi. Taşdemir, "İlerlemeye duyulan ihtiyacın giderilmesi, özgür düşüncenin temini ile olduğu gibi, devamının sağlanması da huzurun varlığı ile mümkündür. Bunun sağlanması, herkesin birbirlerini kendi konumunda kabulü ve tahammülü ile mümkündür. İnsanların farklı düşüncelere sahip olmaları ve düşüncelerini paylaşma istekleri çok normaldir. Muhatabını tahkir, aşağılama, yok sayma ve sindirme gibi yöntemlere başvurulması hem huzurun, hem de istikrarın önündeki en büyük engeldir. Zararı faili ile birlikte tüm topluma mal olmaktadır. Burada ihtiyaç duyulan şey diyalogtur. Diyalogun önünde duvar olmamalıdır. Bu günün dünyasına ayak uydurmak istiyorsak, evrensel düşüncelere sahip olmalı ve çevremize de bu tür bir düşüncenin hakim olması için gayret içerisinde olmalıyız. Bize benzesin veya benzemesin, mutlaka ortak değerler zincirini oluşturmalıyız. Bu değerler zincirini oluşturabildiğimiz ölçüde, ekonomik ve sosyal problemlerin kendi kendine ülkemizden silinişini hep beraber görürüz" şeklinde konuştu.

Toplumda önde görünen insanların sarf ettikleri sözlere çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Taşdemir, "Bu insanların 10 düşünüp, 1 söylemeleri icap etmektedir. Gerektiğinide, haklı bile olsalar susmayı bilmeliler. Haklılığımızı ifade etmek için, çok kişinin zarar göreceği yolların açılmasına sebebiyet vermemeliler. Bu yanlış davranışlar bir çok insanı etkileyeceği için olayın vehameti büyüktür. farkında olunmadan zamansız yapılan yanlışlar, bir milletin uzun yıllar sıkıntılar çekmesine sebep olabilir. Her makam sahibi, makamının ağırlığını taşıyabilecek tavırlar sergilemelidir. Huzurun gereği için birbirimizi anlamaya çalışalım. Bunun kazancı hepimizin olacaktır" diye konuştu.

(TB-) 29.04.2008 12:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title