Haberler

Hükümlüler El İşi Sergisi Açtı

Antakya E Tipi Cezaevi'nde Kalan Hükümlüler, Ürettikleri El İşleriyle Sergi Açtı.

Antakya E Tipi Cezaevi'nde kalan hükümlüler, ürettikleri el işleriyle sergi açtı.

Antakya Belediyesi eski binasındaki serginin açılışına; Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Başsavcı Yıldırım, hükümlülerin el işi sergisinin açılışından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu sergi, çağdaş bir Ceza İnfaz Yasası'nın ürünüdür. Son yıllarda cezaevlerinde bulunan mahkumların sosyal faaliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmiştir. Değişen yasalarla birlikte cezaevleri, hükümlüleri dört duvar arasında tutmayı amaç edinen bir kurum olmaktan çıkmış, hükümlüleri sosyal yaşama katarak, üretken bir yapı kazanmıştır.. Bu bağlamda sosyal faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslarda başarılı olanlara sertifika veriliyor. Bugün ise hükümlülerin kendi el emeğiyle yaptıkları ürünlerden oluşan bir sergi açıyoruz. Bu sergide yapılacak satışların tüm gelirleri hükümlülere verilecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Kayhan tarafından açılışı yapılan sergi, önümüzdeki 15 gün boyunca açık kalacak.

(OK-MT-MT-Y)

21.05.2007 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title