Haberler

Hollandalı Öğrenciler, Bodrum'da Hayvan Barınağında Eğitim Görüyor

Hollanda Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıf öğrencileri, uygulamalı eğitimi almak için Bodrum'a geldi.

Hollanda Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıf öğrencileri, uygulamalı eğitimi almak için Bodrum'a geldi.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği ile iletişime geçen Hollanda'nın Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıfında eğitim gören 2 öğrenci, yaklaşık 500 hayvanın barındırıldığı Bodrum Belediyesi Hayvan Bakımevine gelerek hem yardımlarda bulunuyor hem de ameliyatları izliyor.

Bakımevinde görevli veteriner hekimlerin kontrolünde ameliyatlara katılan ve hayvanların bakımı ile ilgilenen öğrenciler, burada gördükleri uygulamaların okullarının son yılında kendilerine çok katkısı olacağını belirtiyor.

Öğrencilerden Tonca Root, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'a hayvanların beslenmesi ve tedavilerinde yardım etmek için geldiklerini söyledi.

Hollanda'da Bodrum'daki kadar sokak hayvanı olmadığını belirten Root,

"Hollanda'da sokaktan alınan hayvanlar birkaç hafta barınaklarda bakıldıktan sonra uyutuluyor. Ama burada hafta içi ameliyat edilen bir köpeği hafta sonu sokakta dolaşırken gördüm ve çok şaşırdım" dedi.

Diğer Hollandalı öğrenci Nienke Harmsen ise Bodrum'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, gördüklerinin eğitimleri için çok faydalı olacağını kaydetti.

Barınakta görevli veteriner hekim Aydın Coşkun, kendileri ile bazen Hollanda, bazen de Belçika'dan öğrencilerin iletişime geçtiğini belirterek,

"Öğrenciler iki haftalığına geldi. Burada her gün ameliyat yapılıyor. Barınağımızda 500'e yakın köpek var, onların ameliyatlarını izliyor, tedavilerini takip ediyorlar. Bakımlarını yapıyorlar" diye konuştu.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Hollanda Utrecht Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title