Haberler

"Her Köye Bir Orman Projesi"

Türkiye Çevre ve Orman Genel Müdürlüğü Tarafından 2007 Yılında Başlatılan "Her Köye Bir Orman Projesi" Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor.

Türkiye Çevre ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında başlatılan "Her Köye Bir Orman Projesi" çalışmaları aralıksız devam ediyor.

"Her Köye Bir Orman Projesi" ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, projeyi sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Projenin sadece gelir amaçlı değil, köylerde sosyal aktiviteler için kullanılabilecek park alanları oluşturulması bakımından da çok önemli olduğunun altını çizen Aksoy, "Dünyada yaşanan değişim ve gelişim süreci ile insanlarımızın ormanlardan beklentileri de sürekli olarak değişim göstermiştir. Dünyanın ortak değeri olan ormanların sürdürülebilir bir anlayışla ve toplumun ormanlardan beklediği değerleri göz önünde bulundurarak yönetilmesi, günümüz çağdaş ormancılığın amacını oluşturmaktadır. Geçimini ağırlıklı olarak ormancılıkla sağlayan orman köylüsünün ormanlardan açma, yakacak temini ve otlatmalar yüzünden sağladığı faydalanmalar artık nüfusun kentlere kaymasıyla etkisini kaybetmiş ve ormanlardan bu faydalanmaların dışında farklı beklentiler duyulmaya başlanmıştır. Son yıllarda tabiata duyulan özlem paralelinde köylerimize ve köy yaşantılarına özen artmıştır. Nasıl ki, büyük kentlerimizde kent ormanları ve yeşil kuşak ağaçlandırmaları gibi çalışmalarda kentlerde yaşayan insanlarımızı teknolojinin getirdiği olumsuz etkiden kurtarmak bir derece sağlanmışsa, bu anlamda köylerde yaşayan halkın ve bunlarla bağlantılı şehirlerde yaşayan insanımızın da kendi ormanını tesis etmesi, sahip olduğu mevcut ormanını iyileştirmesi ve kendi ormanını koruma bilinciyle, tabii kaynaklarımıza katkılarının sağlanmasına destek olacak ' Her Köye Bir Orman Projesi' hazırlanmıştır. Bu proje teşkilatımıza ve orman köylümüze hayırlı olsun" dedi.

(SŞ-MŞ)

03.04.2007 13:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title