Haberler

Giresun Liman Sahasında Mağaza Açılması Tartışmaları

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (Gtso) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Liman Sahasında Açılması Planlanan Mağazanın Kente Ekonomik Açıdan Hiçbir Getirisinin Olmayacağını Öne Sürdü.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, liman sahasında açılması planlanan mağazanın kente ekonomik açıdan hiçbir getirisinin olmayacağını öne sürdü.

Çakırmelikoğlu, Tibor Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Giresun Limanı sahası içerisinde mağaza açılması yönünde çeşitli girişimlerin olduğunu hatırlatarak bu mağazanın açılmasına karşı olduklarını söyledi. Bu girişimin özellikle bölge esnafını mağdur edeceğini savunan Çakırmelikoğlu, mağazanın açılması durumunda Giresun'da 4 bin esnafın kepenk kapatmak zorunda kalacağını, ayrıca 2 bin kişinin de işsiz kalacağını belirterek bu durumun kentten dışarıya göçlerin başlamasına neden olacağını iddia etti.

Liman sahasında açılması planlanan mağazanın kente ekonomik açıdan hiçbir getirisinin olmayacağını tekrarlayan Çakırmelikoğlu, "Burada kurulacak bir mağaza, elde ettiği geliri İstanbul'da bulunan holding merkezinin kasasına günlük olarak aktarırken Giresun'a hiçbir katkı sağlamayacaktır. GTSO ve Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ne (GESOB) kayıtlı 4 bin esnaf, bu mağaza nedeniyle zarar görecektir. Bu, 4 kişilik bir aile baz alındığında 16 bin vatandaşımızın ekonomik sıkıntı çekmesi anlamına gelmektedir. Yine esnafın yanında çalışan yaklaşık 2 bin dolayındaki vatandaşımız da bu sebeple işsiz kalacaktır. Bu işsiz ordusu ise 1990'lı yıllardaki gibi büyük şehirlere yönelik göç dalgasının tekrarlanmasına yol açacaktır" diye konuştu.

Çakırmelikoğlu, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin il teşkilatlarıyla gerçekleştirdikleri toplantıda, mağazanın açılmaması yönünde ortak hareket etme kararı aldıklarını da açıklayarak bu yöndeki girişimlerini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

(AÇ-MU-Y)

13.02.2007 13:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title