Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Başarılı Sporcuları Kutladı

Bakan Kılıç, Hırvatistan'daki Artistik Cimnastik Osijek Dünya Kupası’nda bronz madalya alan milli sporcu İbrahim Çolak ve FIBA EuroChallenge Kupası’nda üçüncü olan Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımını kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hırvatistan'daki Artistik Cimnastik Osijek Dünya Kupası'nda bronz madalya alan milli sporcu İbrahim Çolak ve FIBA EuroChallenge Kupası'nda üçüncü olan Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımını kutladı.

Bakan Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, 24 Nisanda başlayan cimnastik şampiyonasında 19 yaşındaki genç sporcu İbrahim Çolak'ın, Türkiye'ye Dünya Kupası'nda halka aletinde ilk kez madalya kazandırma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'ye bir ilki yaşatan genç sporcunun gelecekte yeni başarılara imza atacağına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Kılıç, "Genç kardeşimiz, Türk spor tarihinde yeni bir dönem başlattı. Bu yüzden kardeşimizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

-Basketboldaki başarı

Bakan Kılıç, başka bir güzel haberin de bugün İtalya'dan geldiğini kayderek, şöyle devam etti:

"İtalya'nın Bolongo kentinde düzenlenen FIBA EuroChallenge Kupası 4'lü Finali'nde normal süresi 68-68 biten maçta uzatmada Macaristan temsilcisi Szolnoki Olaj'ı 87-75 yenerek üçüncü olan Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı da ülkemize yeni bir başarı getirdi. Spordaki başarı Türkiye'nin dört bir yanına yayma hedefiyle çalışmalarımızı yürütürken, Anadolu takımının getirdiği Avrupa üçüncülüğü diğer Anadolu takımları içinde örnek olacak. Bu duygu düşüncelerle, bayrağımızı Avrupa'da gururla dalgalandıran Gaziantep temsilcimizi, teknik heyetinden sporcusuna, yöneticilerinden taraftarına kadar tebrik ediyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Hırvatistan Royal Halı Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title