Haberler

Gaziantep'te Bölge Ticaret Köprüsü Kuruldu

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (Günsiaf) Başkanı Cahit Erbalcı, Türkiye'de ve Uluslararası Boyutlarda Oluşturulan Ticaret Köprülerinin Yatırımcılara Büyük Katkılar Sağladığını Söyledi.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Türkiye'de ve uluslararası boyutlarda oluşturulan ticaret köprülerinin yatırımcılara büyük katkılar sağladığını söyledi.

GÜNSİAF ve Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) iş birliğiyle Özel Cahit Nakıpoğlu Koleji Sosyal Tesislerin düzenlenen Bölge Ticaret Köprüsü'ne 25 ilden yaklaşık 100 firma katıldı. Bölge Ticaret Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan GÜNSİAF Başkanı Cahit Erbalcı, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON)'un girişimleri sonucunda bir çok Türk firmasının yurt dışına açıldığını belirterek, "TUSKON tarafından yapılan uluslararası ticaret köprüleri işadamlarımızın bire bir görüşmeleri ülkemiz yararına olmaktadır. Gaziantepli işadamları da üzerine düşen görevi yerine getirerek, yabancı işadamlarını en iyi şekilde burada ağırlamışlardır. Yine bunların sonucu olarak ta dış ticaretimiz genişlemiştir. İstenen seviyede olmasa da bunun meyvelerini zamanla toplayacağız. Atılan adımların hiç biri boş çıkmamaktadır. Uzak Doğuya ne sata biliriz derken yapılan girişimler sonucu Gaziantep'ten yurt dışına saç siparişleri verilmektedir. Bu sadece bir örnektir bunun gibi birçok girişimler var. Elimizde bulunan ürünleri yurt dışına satmamız gerekiyor. Tüm ülkelerle kurulacak temaslar sonucunda ihracatımızın yüksek oranda artacağına inanıyorum" dedi.

Toplantıda konuşan HÜRSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir ise, ticaret köprülerinin Gaziantep ve Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bu kapsamda yapılacak bütün girişimleri destekleyeceklerini söyledi.

Yapılan açılış konuşmaların ardından işadamları ve şirket yöneticileri kendi ürünlerini sergilediği standların açılışı yapıldı. Toplantıya katılan Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da sergilenen ürünleri yakından inceledi. 25 ilden gelen yaklaşık 100 firma gün boyunca ürünlerini sergilerken, yapıla bilecek yatırımlar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

(HD-ST-ST-Y)

28.04.2007 16:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title