Haberler

Erzincan: Erzincan Ekonomisi 58.sırada

- Devlet Planlama Teşkilatı (Dpt) Tarafından İllerde Öne Çıkan Sanayi Sektörleri Raporuna Göre Erzincan'da Gıda, Madencilik, Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Sektörlerinin Ön Plana Çıktığı Bildirildi

- Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından illerde öne çıkan sanayi sektörleri raporuna göre Erzincan'da gıda, madencilik, bitkisel üretim ve hayvancılık sektörlerinin ön plana çıktığı bildirildi

Erzincan TSO Başkanı Aydın yalvaç, yaptığı açıklamada, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksleri sıralamasında 58.sırada yer alan Erzincan'ın Türkiye'nin az gelişmiş illerinden birisi olduğunu belirtti. Yalvaç: " 2001 yılı itibariyle GSYİH'sının sektörel dağılımı incelendiğinde yüzde 54'lük pay ile 1.sıradaki hizmetler sektörünü yüzde 36.5 ile Tarım sektörü ve yüzde 9,5 ile sanayi sektörlerinin izlediği gözlemlenmiştir. Bununla birlikte 1987-2001 döneminde hizmetler yüzde 0,2 ile büyürken, sanayi ise yüzde 2,5 oranında küçülmüştür. İlin Türkiye içindeki imalat sanayi paylarına bakıldığında iş yerlerinin yüzde 0,16, istihdamın ise yüzde 0,06 gibi küçük oranda pay aldığı görülmektedir. Erzincan'ın sosyo-ekonomik gelişmişlik endeks değerleri diğer illerle karşılaştırıldığında 4.derecede gelişmiş iller grubuna dahil edilmiştir. Erzincan 20 il içerisinde 5., ülke genelinde ise 58.sırada bulunmaktadır. Grupta yer alan illerin tamamı sürekli göç vermektedir. Nüfus yoğunluğu ve artışı ülke ortalamasının altında seyretmekte. Grubu oluşturan illerin yüzde 73'ü tarımda çalışmasına karşılık istihdamın ancak yüzde 5.44'ünü sağlamaktadır. Bu oran Erzinca'da ise tarımda yüzde 62.245 iken sanayi sektöründe de yüzde 5.44 dür. Erzincan tarımsal hasılasının ülke tarımsal hasılası içindeki payı da binde 8 gibi çok düşük bir düzeydedir. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nın tercihinde tarım ve hayvancılık, gıda ürünlerive içecek imalatı, madencilik ve taş ocakcılığı ile turizm öne çıkmıştır. Yabacı sermaye yatırımı sadece madencilikte, teşvik ise hiçbir sektörde gerçekleşmemiştir. Erzincan ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olmasına karşın erozyon tehlikesi, tarım sektörü açısından olduğu kadar tarım ve hayvancılığa dayalı olan gıda sektörünüde olumsuz yönde etkilemektedir"dedi.

(BA-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title