Haberler

Erciş'te "Van Gölü ve İnci Kefalinin Öyküsü Eğitimi"

Erciş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere, "Van Gölü ve İnci Kefalinin Öyküsü Eğitimi" verildi.

Erciş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere, "Van Gölü ve İnci Kefalinin Öyküsü Eğitimi" verildi.

Su Ürünleri Mühendisi Zafer Türkmenoğlu, Van- Bitlis İnci Kefali Av Yasağı Komisyonu kararları kapsamında, Erciş Yatılı Bölge Ortaokulu ile Yukarı Işıklı Ortaokulu'ndaki öğrencileri, Van Gölü ve inci kefalinin özellikleri, inci kefalinin hayat öyküsü, avlanmanın yasak olduğu dönemler, yasak dönemin neden uygulandığı ve yasak dönemde yapılması gerekenler hakkında bilgilendirdi.

Türkmenoğlu, düzenledikleri eğitim programlarıyla ilk etapta 30 okulda yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

İnci kefalinin, hem kültürel hem de ekonomik bir değer olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Öğrencilerde çevre bilincini artırarak, inci kefalinin kaçak avlanmasının önüne geçmeyi planlıyoruz. İnci kefalini sonra ki nesillere de ulaştırarak onların da bu değerden faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Van Gölü Bitlis Erciş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

nesli bitmez:

Benim dedemin babası döneminden beri bu balık tonlarca avalndı yinede nesli bitmedi. bence bitmez çünkü 1 balık bin yumurta bırakıyor yaradan öyle yaratmış kimse engel olamaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title