Haberler

Enez'e Yüksek Okul Talebinde Bulunacaklar

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı başkanlığında oluşturulan heyet, Edirne’nin turistlik ilçesi Enez’e, yüksek okul açılması talebi için Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’le görüşme gerçekleştirecek.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı başkanlığında oluşturulan heyet, Edirne'nin turistlik ilçesi Enez'e, yüksek okul açılması talebi için Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'le görüşme gerçekleştirecek.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı başkanlığında oluşturulan heyet, ilçeye yüksek okul kazandırılması için yapılacak çalışmalarla ilgili toplandı. Heyetin, yarın saat 14.00'da Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'le görüşeceği bildirildi. Heyetle birlikte Enez'den 2 otobüs dolusu kişinin de görüşme için Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne geleceği ifade edilirken Enez Belediye Başkanı Bostancı, yaptığı açıklamada, Enez ilçesinin yaz aylarında turizmle canlandığına dikkati çekti.

Başkan Bostancı, "Bizler kış aylarında da ilçemizin canlı olmasını istiyoruz. Enez gerek tarihsel kalıntıları ve geçmişi ile gerekse coğrafi konumuna bağlı deniz, doğa ve yaban hayatı ile çok çeşitli alanlarda yüksek okul seviyesinde eğitim yapılabilecek potansiyeli taşıyor. Saroz Körfezi'nde deniz canlıları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Doğal bitki örtüsü mükemmel. Sadece bu bölgede yetişen bitkiler mevcut. Arkeolojik kazılar uzun yıllardır yapılıyor. Gala Gölü ve diğer dalyan gölleri göçmen kuşlar için bir cennet. Yaban hayatla ilgili çok geniş araştırmalar yapılabilir. Bu branşlar dışında turizm konusu ve tarım da ilçemizde en önemli faaliyet alanları. Bu kadar geniş bir çeşitliliğe sahip Enez'de yüksek okul olmaması için bir sebep yok. Enezliler olarak yüksek okulla ilgili her türlü yardıma hazırız" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Abdullah Bostancı Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title