Haberler

Elektrik Kesintilerini Protesto Ettiler

Geçtiğimiz haftadan beri etkili olan kar yağışı sonrası şehrin bazı bölgelerinde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri sonrası vatandaşlar eylem yaptı.

Geçtiğimiz haftadan beri etkili olan kar yağışı sonrası şehrin bazı bölgelerinde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri sonrası vatandaşlar eylem yaptı.

Yoğun kar yağışı sonrası kesilen elektrikler sonrası 30 kişilik gurup SEDAŞ önünde eylem yaptı. Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Zeynel Atalay, "21. Yüzyılda şehrimize hiç yakışmayan enerji kesintileri Sakarya'yı ve ülkemizi yönetenlerin ne kadar vurdumduymaz olduklarını ortaya çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın kesintisiz ve temiz bir enerjiye hem ihtiyacı hemde hakkı vardır. SEDAŞ'ın özelleştirildiği tarihten buyana ne kadar altyapı yaptığı incelenmişmidir. Vatandaşın faturasını ödeyemediğinde elektriğini kesen SEDAŞ bu kışsoğunda enerjisiz kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini kim giderecektir. Elektrik kesintisi nedeniyle kombisini kullanamayan, evini ısıtamayan vatandaşlarımızın ısınabilmesi için acil çözüm düşülmekte midir? Canla başla çalışan SEDAŞ çalışanlarına bir sözümüz yok. Ne zor şartlar altında çalıştırıldıklarını biliyoruz. İşçi takviyesi ile enerji kesintilerinin önüne geçilemediğini de biliyoruz. Bugün SEDAŞ önünde toplandık ama Sakaryalılarımıza asıl yaşatanlar yüzde 67 anket açıklayanlardır. ya bu SEDAŞ düzelecek ya da bu diyardan gidecek" ifadelerini kullandı.

Eylem yapan gurubun temsilcilerini makam odasında ağırlayan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaşanan elektrik kesintileri hakkında bilgi vererek, "Buradaki arızalar evdeki sigortalar gibi hemen halledilmiyor. Arazide çıkıp nerede arıza olduğunu tespit edip gereğini yapmak gerekiyor. Normal zamanlarda bölgemizde 1,5 milyon tüketici var. Sadece Sakarya'ya yok. Baktığınızda 45 ilçe, 66 belde, bin 430 köy. Merkezlerle birlikte bu işin kordinasyonu bizim sahadaki elemanlarla yapıyoruz. Son günlerde yağan kar yağışı orta seviyedeki hatlarımızda kopmalar meydana getirdi. Bu kopmalar buzlanma nedeniyle arızalar çok oluyor. Biz enerji alamazsak dağıtamayız. Bizim sistemimizden kaynaklanan sorun olursa biz saten gereğini yapıyoruz. Hatlarımız çok uzun. Sadece Sakarya'da 4 bin 300 trafomuz var, 219 bin direk, 3 bin 900 kilometrelik bir hattımız var. Toplam hat uzunluğu 11 bin 500'dür. Bu hatların içerisinde irili, ufaklı, bağlantılı hatlarda var. Bir anda oluşan arızalar sonrası hemen çözüm üretilemiyor. Burada 2 bin kişi canla başla çalışıyor" diye konuştu.

Bilgi alan vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Yerel Haberler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 16 Mayıs İnci Taneleri 15. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 16 Mayıs ATV Aldatmak 69. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Selahattin Demirtaş'a kaç yıl ceza verildi? Kobani davası ne? Unutkanlık Neden Olur? Unutkanlığa Ne İyi Gelir? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Figen Yüksekdağ ceza aldı mı? Kobani davası olayı ne? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 16 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 17 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 17 Mayıs burç yorumları nedir? Bir kara delik Dünya'yı yutabilir mi? Kara delik Dünya'ya gelse ne olur? Selahattin Demirtaş kaç yıl hapis cezası aldı, kaç yıl daha hapis yatacak? 19 Mayıs okullar tatil mi? 19 Mayıs okullar ram gün mü, yarım gün mü olacak? Figen Yüksekdağ kaç yıl hapis cezası aldı? Kobani davasında Figen Yüksekdağ'ın cezası ne?
Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title