Haberler

Elazığ'da Nevruz Ormanı'na Fidan Dikildi

Elazığ’da Nevruz Ormanı’na düzenlenen etkinlik kapsamında fidan dikildi.

Elazığ'da Nevruz Ormanı'na düzenlenen etkinlik kapsamında fidan dikildi.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Harput Hamdi Başaran Kur'an Kursu öğrencileri, Nevruz Bayramı programı kapsamında, Nevruz Ormanı'na fidan dikti. Fidan dikimine İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Selahattin Yazar, Harput Hamdi Başaran Kur'an Kursu Yöneticisi Salim Gür ve öğrenciler katıldı. Fidan dikimi hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Selahattin Yazar, "Burası uzun yıllardan beri emek verdiğimiz, her yıl Nevruz Bayramlarında çocuklarımızla beraber gelip hem temizliğini yaptığımız hem de kuruyan fidanları çıkartıp yerine yenilerini diktiğimiz orman bölgesi. Mutlulukla görüyoruz ki dikilen ağaçların bir çoğunluğu fidanlıktan çıkıp orman şekline dönüşmeye başlamış. Bu bize huzur veriyor. Kültürümüzde ağaç özgürlüğü, orman ise kardeşliği ve birlikteliği temsil ediyor. Fidanlarımız büyüdükçe dallarının kol kola girdiğini görüyoruz. İnşallah Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkemizde ve dünyada bu kardeşliği göreceğiz" dedi

Kendilerinin de öğrencilerle birlikte, Harput'ta fidan dikimine katıldıklarını dile getiren Kur'an Kursu Yöneticisi Salim Gür, "Çocuklarla beraber bu görevi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yapılan bu hizmetin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Cenabı-ı Haktan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra etkinliğe katılanlar, ormanlık alana fidan dikerek, genel temizliğini yaptı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Harput Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title