Haberler

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı: "Anmayı da Beceremiyoruz"

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Turan Şallı, Avrupa’da ilan edilen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün aslında Türkiye’de yaşayan Romanlarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Turan Şallı, Avrupa'da ilan edilen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nün aslında Türkiye'de yaşayan Romanlarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Şallı, tarihte 2'inci Dünya Savaşında Naziler tarafından katledilen 500 binden fazla Romanın anısına ilan edilen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nün anma gününden çok, eğlence anlamında kutlanmasını doğru bulmadığını belirtti.

Şallı, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Avrupa'da halen yüz binlerce Roman veya Çingenenin farklı sosyal politikalar üretilerek toplumda ötekileştirdiğini iddia etti. Şallı, "Kamplarda insanlık onuruna yakışmayan yaşam koşulları içinde yaşamaktadır. Türkiye'de yaşayan Romanların devleti ile hiçbir zaman sorunu olmamıştır. Dünya'nın tüm coğrafyasına dağılan Romanlar sosyal ve ekonomik anlamda yeterli gelişmeyi sağlayamadığından dolayı sosyal sorunlar yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman Romanlara yönelik özel politika uygulayıp ötekileştirmemiştir. Diğer bireylere tanınan eşit vatandaşlık haklarından Romanlar da faydalanmaktadır. Sadece sosyal ayrımcılığa uğramaktadır. Ancak sosyal ayrımcılığa sadece Romanlar uğramamaktadır. Diğer bireyler de sosyal ayrımcılığa uğramaktadır. Avrupa tarihi Romanlar için karanlık sayfalar ile doludur. Özellikle İsveç Devleti kendilerini af ettirmek için çok yakında 'Beyaz' isimli kitap çıkartacaktır. Bir anlamda Romanlardan özür dileyeceklerdir" dedi.

"OSMANLI VE TÜRKİYE'NİN ROMANLAR İÇİN HİÇBİR KARANLIK SAYFASI YOKTUR"

Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Romanlar için hiçbir zaman karanlık sayfalar olmadığını vurgulayan Şallı, "Bizi bağrına basan bu toprak, bu bayrak altında Dünya'nın başka yerlerinde yaşayan Romanlara göre durumumuz çok iyidir. Etnik kimliğimiz üzerinden farklı oluşumlar yaratmak isteyenleri de biliyoruz. Onların en büyük rahatsızlığı Romanların Türk milliyetçisi olmasıdır" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500

Yorumlar (1)

Bozkurt turanbozkurt@hotmail.com:

Allahü Ekber işte bu Turan Şallı tebrik ediyorum seni.Yalnız çok çalışmalısın diğer roman dernekleri gibi rant peşinde koşmuyorsun.Bir de bu romanlar eğitime ağırlı verseler daha iyi olacaklar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title