Haberler

Doğukent'te Park Çalışması Devam Ediyor

Güncelleme:

Karaköprü Belediyesi'nin Doğu Mahallesi'ne inşa ettiği parkta son aşamaya gelindi. Parkın iki ay gibi bir süreden daha önce hizmete girmesi bekleniyor.

Karaköprü Belediyesi, yürütmüş olduğu park ve bahçe çalışmalarına bir yenisini ekleyerek ilçenin yeşile olan ihtiyacını gidermeye çalışacak.

Karaköprü Belediyesinin ilke edindiği ve hedefine aldığı yeşillendirme projeleri kapsamında Karaköprü Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Akbayır Mahallesi'nde bulunan 13 dönümlük alana sahip olan içerisinde seyir terası, çocuk oyun alanları, fitnes aletleri, koşu parkurları, modern zemin döşeme çözümleri gibi içeriği bol olan büyük park yaklaşık bir buçuk ay sonra hizmete giriyor.

Park çalışmasını teknik ekip ile yakından inceleyen Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, "Karaköprü park anlamında artık niteliğini değiştirmiş durumda peyzaj mimarımız, park ve bahçeler müdürlüğümüz ile tüm teknik ekibimiz ile birlikte bizler parkları, yaşam alanları olarak planlıyoruz, sosyal mekan olarak planlıyoruz. Parklar insanlar için çocuklar için gençlerimiz için vatandaşlarımız için cıvıl cıvıl mekanlar olsun şimdi burada da gerçekten bu park sosyal olarak tertipleniyor projesi o şekilde şimdi alanda da biz denetimini gerçekleştirdik yüklenici firmadan güzel bir şekilde çalışıyor. Yaklaşık bir buçuk ay içerisinde her şeyi ile bitmiş bir halde bu parkı Akbayır Mahallesi'nden ayırdığımız Doğukent mahallemize bu parkı kazandıracağız. Karaköprü'ye yakışır bir park artık böyle büyük parklara adım atıyoruz. Hemen yan tarafta da 160 bin metrekarelik bir alanda "Yaşam Parkı" projelendirildi. Şuanda ihale işlemleri gerçekleştiriliyor. Biz artık Karaköprü'yü gerçekten Şanlıurfa'mızın en sosyal en kültürel en sporsal mekânları ile donatıp böyle bir yaşam merkezi haline getiriyoruz. Tüm vatandaşımızın hizmetinde olacak, emeği geçen tüm arkadaşları ben tebrik ediyorum kutluyorum" dedi. Karaköprü Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli Peyzaj Mimarı İbrahim Ünlü ise parkın içeriği ile bilgiler vererek 800 metrekarelik fitnes alanı 600 metrekarelik ise çocuk oyun alanının bulunduğunu belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Karaköprü Akbayır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title