Haberler

Doğal Doğumunun Avantajları Anlatıldı

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü, Koç Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte doğal doğumun avantajları konuşuldu.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü, Koç Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte doğal doğumun avantajları konuşuldu.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu tarafından yürütülen 'Doğal Doğum' seminerlerinin 3'üncüsü Adıyaman'da gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını Riccon Akademi Genel Müdürü Mazriye İlhan yaparak, Sağlık Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında ilk olarak İstanbul'da ardından Kastamonu'da, üçüncüsünü ise Adıyaman'da gerçekleştirildiğini söyleyerek, sağlıkta iletişim konusunda bilgiler verdi.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Lale Büyükgönenç, okulun amaçlarından bahsederek çeşitli eğitim ve araştırma faaliyetleri yaptıklarını söyledi.

Büyükgönenç, sağlık hizmetlerinde kaliteli ve güvenli hasta bakımının verilebilmesi için, mezun hemşirelerin ve diğer sağlık ekibi üyelerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitim faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise, 2012 yılında Adıyaman'da 11 bin 250 annenin doğum yaptığını belirterek, doğum yapan kadınların yüzde 33,5'inin sezaryenle doğum yaptığını belirtti.

Sezaryenle doğumun arttığına işaret ederek, normal doğumun teşviki yönünde çalışmaların yapıldığını kaydeden Kutlu, Adıyaman'da ki bebek ve anne ölümlerine ilişkin rakamları verdi.

Etkinlikte Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Yrd. Doç. Gülay Rathfisch, 'Doğal Doğum Felsefesi, Doğal Doğum Yöntemi' konusunda, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Hemşire Şükran Abeş 'Adıyaman'da Bebek Dostu Uygulamalar' konusunda, Riccon Akademi Beden Dili Uzmanı Riccon İlhan Doğan ise 'Sağlık Çalışanları ve Kişisel Motivasyon' konusunda seminer verdi.

Sağlık Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Aslan, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Kılınç ve hemşireler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Koç Üniversitesi Sağlık Bakanlığı İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title