Haberler

Diyarbakır'da Sosyal Tesisler Artacak

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hevsel'den sonra Parkorman ve Devegeçidi'ndeki sosyal tesislerin artık belediye tarafından işletileceğini açıkladı.

Halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla sosyal tesisler oluşturmaya devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hevsel Sosyal Tesisleri'nin ardından Parkorman ve Devegeçidi'nde belediyeye ait sosyal tesislerin artık belediye tarafından işletileceğini açıkladı.

Artık kendileri işletecek

Hevsel Sosyal Tesisleri'nde halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmaya devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Parkorman ve Devegeçidi Piknik Alanı'nda belediyeye ait sosyal tesisleri yeniden düzenleyerek işletmeye hazırlanıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir, belediyeye ait parklarda sosyal tesis alanları olduğunu, bu alanların yıllardır daha çok kafeterya şeklinde özel işletmeciler tarafından işletildiğini söyledi. Bu alanlardaki işletmecilik ve fiyat tarifesi bakımından halktan eleştiri alındığını dile getiren Demir, son iki yılda başlatılan çalışmayla söz konusu alanların halka açık yerler haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Parklardaki alanların sosyal tesislere dönüştürüleceğini ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceğini kaydeden Demir, çalışma yapmak için mevcut yerlerin sözleşmesinin bitmesini beklediklerini dile getirdi.

Parkorman'da sosyal tesis oluşturulacak

Hevsel Sosyal Tesisleri'ni n halka açık alan olarak yeniden düzenlediğini, girişin ücretsiz olduğunu, sunulan hizmetlerin ucuz ve kaliteli olduğunu anlatan Demir, aynı çalışmaların Devegeçidi Piknik Alanı için sürdüğünü, Parkorman'daki alanda da her kesimin faydalanabileceği sosyal tesis kurmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

"İşletmeci Kira Ödemedi"

Parkorman'da yer alan Fırat Cafe'nin son iki yılda kira ödemediğini belirten Demir, işletmecinin 600 bin lira civarında kira borcu olduğuna dikkat çekti. Demir, yazılı ve sözlü tüm uyarıların yapıldığını, buna rağmen bir dönüş alamadıklarını ve sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini söyledi. Sözleşmenin feshinin ardından kafenin boşaltıldığını açıklayan Demir, alanda şu anda Parkorman'ın ve diğer parkların güvenliğini sağlamak amacıyla geçici Zabıta Amirliği kurulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title