Haberler

Dicle Elektrik Çalışanları Sağlık Taramasından Geçirildi

Güncelleme:

Dicle Elektrik Dağıtım'da tüm çalışanlar, olası mesleki hastalıkları ve iş kazalarından korunabilmek için sağlık taramasından geçiriliyor.

Bu çerçevede Genel Müdürlük ile Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde görev yapan 562 çalışanın tümü, oluşturulan mobil sağlık merkezinde sağlık kontrolünden geçirildi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (İSG) gereğince gerçekleştirilen sağlık taraması sırasında tüm çalışanların kan tahlili yapıldı, akciğer röntgenleri ve EKG'leri çekildi, solunum ve işitme testleri gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Önemli

Yasa gereği çalışanlarının yılda bir kez sağlık taramasından geçmesinin gerektiğini belirten Dicle Elektrik Dağıtım işyeri hekimi Dr. Mesut Karabulut, çalışanları gerek mesleki hastalıklar, gerekse iş kazalarından koruyabilmek için bu taramayı kendilerinin 6 ayda bir gerçekleştirdiklerini söyledi. Dicle Elektrik'in iş sağlığı ve güvenliği konusuna azami önem verdiğinin altını çizen Dr. Karabulut, saha personeli gibi masa başında çalışan personelin de kapsamlı taramadan geçirildiğini ifade ederken ise bu konuda şirket olarak öncü olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Kızılay'a Kan Bağışı da Yapıldı

İSG kapsamında sağlık taramasından geçen Dicle Elektrik çalışanlarından gelen talep üzerine Kızılay da şirket merkezine ekip göndererek kan bağışlarını kabul etmeye başladı. Sağlık taramasından geçen çalışanlar, daha sonra Kızılay'a ait standa geçerek burada kan bağışında bulundular. Bağışta bulunmak isteyen, ancak kan gurubunu bilmeyen çalışanların kan gurupları da yine burada yapılan test ile belirlendi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title