Haberler

Devrekani Myo "Bir Tebessüm İçin" Engellileri Bir Araya Getirdi

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde "Bir Tebessüm İçin" projesi kapsamında bir araya gelen engelliler gönüllerince eğlendi."Bir Tebessüm İçin" projesi kapsamındaki eğlence programı düzenlendi.

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde "Bir Tebessüm İçin" projesi kapsamında bir araya gelen engelliler gönüllerince eğlendi.

Kastamonu Üniversitesi Devrekani Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Öğretim Görevlisi ve "Bir Tebessüm İçin" Projesi koordinatörü Sevim Çeven ile proje ekibinde yer alan beş öğrencisi Hasan Kesmük, Işıl Altun, Armağan Tur, Ünzile Karaaslan, Demet Musaoğlu, Devrekani Belediyesi ve Devrekani Meslek Yüksekokulu Açma ve Geliştirme Derneği'nin katkılarıyla

"Bir Tebessüm İçin" projesi kapsamındaki eğlence programı düzenlendi. Devrekani Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Devrekani Kaymakamı Serdar Kaya, Devrekani Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartınlı, Kastamonu Üniversitesi Devrekani MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Pekol, protokol üyeleri, öğretim görevlileri, çevre ilçelerden ve merkezden engelli vatandaşlar katıldı. Programda konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, bu organizasyonun Kastamonu için bir ilk olduğunu söyledi. İl merkezi dışında engellilerle bir etkinlik yapmanın çok zor olduğunu anlatan Yolasığmazoğlu, "Bunda da birçok engeli aşmak gerekir. Arkadaşlarımız ellerinden gelen her türlü imkanı sağladılar" diye konuştu. Konuşmaların devamında Devrakani Meslek Yüksekokulu Müdürü Pekol, "Üniversite bulunduğu yerde önder konumundadır. Engelli kardeşlerimizle bir araya geldiğimiz bu program dışında başka sosyal projelerle de öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz bu sorumluluklarını yerine getirmektedir" dedi.

Engelleri kaldıran engelsiz üniversite olarak çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Rektör Seyit Aydın da, projede emeği geçenlere teşekkür ederek bu tarz organizasyon ve projelerin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü de, engelliler haftasında böyle bir proje yaptıkları için MYO öğrencilerini tebrik etti.

Engellilere yönelik kısa film gösteriminden sonra program sonunda engelli vatandaşlar ve davetliler müzik eşliğinde, gönüllerince eğlendi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkı Köylü Devrekani Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title