Haberler

'Dededen Toruna Jandarma' etkinliği

Güncelleme:

'Dededen Toruna Jandarma' etkinliği Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığınca 'Dededen Toruna Jandarma' etkinliği düzenlendi.

'Dededen Toruna Jandarma' etkinliği

SİNOP - Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığınca 'Dededen Toruna Jandarma' etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerde yaşlılar askerlerle birlikte bir gün geçirdi. Programda, vatani görevlerini yapmış büyükler ile askerlik görevini yerine getiren askerlerin Cumhuriyet'in 100. yılında buluşturmak hedeflendi. İl Jandarma komutanlığında başlayan etkinliklerde çeşitli gösteriler sergilendi. Ardından büyükler jandarmaya ait askeri Kobralara bindirilerek konvoy ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın da katıldığı programda büyükler askerler ile birlikte yemek yedi. Vali Özarslan büyüklere "Hoş geldiniz" diyerek, ayrı ayrı sohbet etti.

İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran burada yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Sinop İl Jandarma Komutanlığı olarak 'Dededen Toruna Jandarma' programımızla askerliğini jandarma olarak yapmış büyüklerimizi misafir ettik. Onların askeri anılarını tazeledik. Aynı zamanda askerlik dönemindeki anılarını şu anda görev yapan erlerle paylaştılar. Buradan çok güzel duygularla ayrılıyorlar. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bütün amacın Cumhuriyet'in ilelebet payidar kalması olduğuna dikkat çeken Vali Özarslan, "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenmiş olan 'Dededen Toruna Bayrak Teslimi' töreni programında bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. İl Jandarma Komutanımızı büyüklerimizle, dedelerimizle jandarma personelimizi bir araya getirdiği için tebrik ediyorum. Biliyorsunuz Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşı ve nihayet Büyük Taarruzla yaklaşık 1911'den 1922'ye geçen süreçte milletimiz, ecdadımız, büyüklerimiz büyük bir mücadele içerisinde vatanımızı topraklarımızı bayrağımızı mukaddes değerlerimiz korumak için var güçleriyle canları pahasına mücadele ettiler. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde atalarımız kutsal değerlerine el sürdürmediler ve bağımsızlığımızı şehitler vererek, ateş çemberinden geçerek sağladılar. 29 Ekim Günü Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılını kutlayacağız. Bütün temennimiz, bütün arzumuz Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın. Çocuklarımızı modern eğitim şartlarında ve metotlarına göre yetiştirerek Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, onlara daha iyi bir gelecek yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda bu gençlerimiz yanımızda beraberler. Bayrağımızı dedelerinden teslim alacaklar. Büyüğe saygı yaşlılarımıza hürmet etmek bizim geleneklerimizde var. Gelenek demek etimolojik olarak gelen ve gelene ekleme yapmak yani güzel olan davranışlarımızı yenileştirerek çağa ayak uydurarak devam ettirmek demektir. Bizde bu geleneği şuanda bu şekilde yaşatıyoruz" diye konuştu.

Sinop İl Jandarma komutanlığı tarafından düzenlenen programa Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Jandarma Sinop Genel Yerel Haberler

title