Haberler

CHP Malatya Milletvekili Adayları Doğanşehir'de

CHP Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanşehir ilçesinde miting düzenledi.

CHP Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanşehir ilçesinde miting düzenledi.

Adaylar Ali Dağdelen, Dila Alsem Boztepe ve Ekrem Dernek'le Doğanşehir'de vatandaşa seslenen Ağbaba, CHP'nin geliştirdiği aile sigortası ile ilgili bilgiler vererek, projenin bir sosyal devlet projesi olduğuna vurgu yaptı.

Ağbaba, şöyle dedi:

"Proje devletin kendi yurttaşına, yoksuluna sahip çıkma projesidir. Bu proje, devletin kendi insanını dilenci görmekten çıkarma projesidir. Kadınlarımızı toplumda tekrar baş tacı etme projesidir. İş ve istihdam yaratma projesidir. Her fakir ailenin, yani 12 milyon 715 kişinin fakirlikten kurtulma projesidir. Her aileye en az 600 lira ödeme yapılacak. Bu ödemeyi kadınlarımız ellerindeki maaş kartıyla alacak, kimsenin kapısına gitmeyecekler. Bir sözü, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünü burada yinelemek istiyorum. İktidar olduktan 3 ay sonra kuracağımız Aile Sigortası Kurumuyla (ASKUR) yoksulluk envanteri çıkaracağız. Hiçbir kadınımız hiçbir gencimiz hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Devlet kendi yurttaşının daha onurlu yaşamasını sağlayacak. Devletin en önemli görevi de budur. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title