Haberler

CHP Balçova Aday Adayı Kayacan'dan Emekçi Sözü

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Semra Aksakal Kayacan, DİSK tarafından düzenlenen "Köleliğe Karşı Diren İşçi" eylemine katıldı.

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Semra Aksakal Kayacan, DİSK tarafından düzenlenen "Köleliğe Karşı Diren İşçi" eylemine katıldı. AK Parti Hükümeti'nin kıdem tazminatları ile ilgili yapmak istediği değişikliğe karşı düzenlenen eylemde Basmane'den Konak'a kadar sendika temsilcileri ve işçilerle omuz omuza yürüyen Aksakal Kayacan, her zaman emeğin yanında olacağını söyledi.

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Semra Aksakal Kayacan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından kıdem tazminatlarının kurulacak bir fona devredilmesini öngören değişikliğe karşı "Kıdem tazminatlarımız iş güvencemizdir, yok edilemez" sloganı ile düzenlenen "Köleliğe Karşı Diren İşçi" eylemine katıldı. Aksakal Kayacan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve sendika temsilcileri ile birlikte Basmane'den Konak'a kadar yürüyerek kıdem tazminatı hakkının korunması için çalışanlara destek verdi.

"SENDİKALARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI"

Eylem sonrasında bir açıklama yapan Aksakal Kayacan, AK Parti Hükümeti'nin çalışanların kazanılmış haklarını elinden almaya çalıştığını belirterek "Sosyal devlet anlayışından vazgeçen AKP Hükümeti, çalışanların iş güvencelerini de ellerinden almak istiyor. Açlık sınırında yaşayan çalışanların kıdem tazminatı haklarının korunması için buradayım" dedi. CHP'nin her zaman emeğin ve emekçinin yanında yer alan bir parti olduğuna dikkat çeken Aksakal Kayacan "Sendikalar demokratik yaşamın en önemli kurumlarıdır. Hükümet ve yerel yönetimler, çalışanların temsilcileri olan sendikaların taleplerini dikkate almak zorundadır" diye konuştu. Belediye Başkanlığı döneminde sendikalaşma hakkını her zaman savunacağını ifade eden Aksakal Kayacan her zaman emeğin ve emekçinin yanında olacağını kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Aksakal Balçova Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title