Haberler

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kursları Dönem Sonu Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kursları kapsamında açılan makine nakışı ve hazır giyim-tekstil kurslarının dönem sonu sergisi Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri'nde gerçekleştirildi. Sergide, kursiyerlerin ürettiği el emeği eserler sergilendi.

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kursları kapsamında 2023 yılının ekim ayında Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri'nde açılan makine nakışı ve hazır giyim-tekstil kurslarının dönem sonu sergisi açıldı.

Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri'nde açılan makine nakışı ve hazır giyim-tekstil kursları dönem sonu sergisinin açılışına, Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım, Çerkezköy CHP İlçe kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak ve kursiyerler katılırken, kursiyerlerin ürettiği el emeği, göz nuru birbirinden güzel eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

260 KURSİYER KATILDI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kursları kapsamında 2023 yılının Ekim ayında Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evlerinde açılan Makine Nakışı ve Hazır Giyim-Tekstil kurslarına toplam 260 kursiyerin devam ettiğini belirten Başkan Vahap Akay, "Kadınlarımızın istihdam oranını arttırabilmek ve sosyal hayata katılımlarını sağlayabilmek amacıyla sürdürdüğümüz meslek edindirme kurslarını her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda mahallelerimizdeki kadınların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda 2023 yılının Ekim ayında Hazır Giyim-Tekstil ve Makine Nakışı kurslarımızı açmıştık. Bu kurslarımıza toplam 260 kursiyer katılarak, eğitim aldılar. Bugün açtığımız sergilerle bu eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, kadınlarımızın gelişimine büyük katkıda bulunduğunu görüyoruz. Bu bizleri ilerisi için umutlandırıyor ve şevkimizi arttırıyor" dedi.

"GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ"

Mahalle Evlerindeki Kültür ve Sanat Akademisi Kurslarına devam eden kursiyerlerimizin hem boş vakitlerini değerlendirmelerini, hem sosyalleşmeleri ve hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarını hedeflediklerini belirten Akay, "Bugün bu hedeflere ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah kursiyerlerimiz burada öğrendikleri ile ileride aile bütçelerine önemli katkılarda bulunarak, meslek sahibi olacaklar. Bu vesile ile açtığımız kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere, verdikleri emekler için öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

PAZAR YERİ'NDE ÜRÜNLER SATIŞA SUNULACAK

Mahalle Evlerindeki kurslara katılan kursiyerlerin ürünlerinin Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde satışının yapılabilmesi için çalışmalara da başladıklarını kaydeden Vahap Akay, "Kursiyerlerimiz tarafından üretilen el emeği, göz nuru eserlerin Kapalı Pazar Yeri'nde satışının yapılarak hem ekonomiye kazandırılması, hem de kursiyerlerimizin bütçelerine katkıda bulunmak için çalışmalara başladık. Kısa zamanda bu güzel ürünleri Çerkezköy Kapalı Pazar Yerimizde vatandaşlarımız ile buluşturacağız" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Kızılpınar Çerkezköy Veliköy Sanat Kültür Yerel Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title