Haberler

Çankaya Belediyesi'nden Çocuklara Müjde

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından geliştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan oyun sokaklarına yenileri ekleniyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından geliştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan oyun sokaklarına yenileri ekleniyor. Gökkuşağı Mahallesi 1201 ve 1202 Sokaklar, Öveçler Mahallesi Turna Sokak, Oğuzlar Mahallesi Avukat Özdemir Özok Sokak'ta dört yeni oyun sokağı çocuklarla buluşacak.

Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklar ve yaşlılar tarafından sokağın daha fazla kullanılır hale getirilmesi, trafiği yavaşlatılmış, yaşayan canlı sokaklar oluşturulması amacıyla hazırlanan oyun sokaklarının açılışı 19 Haziran'da yapılacak. Sokakları, taşıtların yanı sıra özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere, genel olarak her yaştan insanın daha fazla kullanır hale gelmesi, yaşayan, canlı sokaklar oluşturulması amacıyla hayata geçirilen projeyle, trafik yavaşlatılıyor. Peyzaj ve oyun düzenlemelerinin de yapıldığı projeyle, tüm sokak tekerlekli sandalye kullananların, bebek arabalıların, yaşlıların ve küçük çocukların kolayca ve engelsiz olarak kullanabileceği biçimde tasarlanıyor. Çeşitli oyun alanları, ağaç ve çiçek dikimi, oturma birimleri ile desteklenerek, yaşayan bir ortam hazırlayan oyun sokakları projesi, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Birlik Mahallesi'nden Cebeci'ye kadar pek çok noktada oyun sokağı oluşturan Çankaya Belediyesi, yeni açacaklarıyla birlikte toplam 11 oyun sokağını çocuklarla buluşturuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Oğuzlar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title