Haberler

Bursa: Turizm Okulu Mezunları İşsiz Kalmıyor

Bursa Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Alaattin Sarı, turizm ve otelcilik okullarının gençlere iş imkanı sunduğunu söyledi.

Bursa Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Alaattin Sarı, turizm ve otelcilik okullarının gençlere iş imkanı sunduğunu söyledi.

Sarı, OKS'de başarılı olan öğrencileri sözlü mülakat sınavından geçirdiklerini, başarılı olanları okula aldıklarını belirtti. Bu mülakat sınavının yapılmasının sebebinin, turizm sektörünün vasıflı ve becerikli elemanlara ihtiyaç duyması olduğunu belirten Sarı, gelişmiş ülkelere bakıldığında ekonomik yapılarının hizmete dayandığının görüleceğini söyledi. Turizm sektöründe hizmetin çok önemli olduğunu dile getiren Sarı, "Türkiye'de her geçen yıl potansiyeli artan turizm sektörünün nitelikli işçi açığı vardır. Bizim okullarımızdan çıkan hiçbir öğrenci işsiz kalmaz. Çünkü sektörün vasıflı elemana büyük ihtiyacı var ve her zaman da olacak" dedi.

Türkiye'de 86 tane turizm okulu olduğunu ifade eden Sarı, Bursa Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde 537 öğrenciyle seyahat acenteliği, resepsiyon, mutfak eğitimi, servis ve kat hizmetleri bölümleri bulunduğunu anlattı.

Sarı, Türk mutfağının diğer ülke mutfaklarından kat kat iyi olduğunu, tat, görüntü, kıvam ve lezzeti bir arada bulundurduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title