Haberler

Bursa Kitap Fuarı, 12 Yaşında

Güncelleme:

Bursa'daki fuarda, 80 kültür etkinliği ve imza gününde 500 yazar, okurlarıyla bir araya gelecek.

Bursa'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Kitap Fuarı", ziyaretçilerine kapılarını yarın açacak.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl teması "Bursa'yı yazmak" olarak belirlenen fuar, 15-23 Mart'ta, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Firmanın, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle hazırladığı fuarda, 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yer alacak. Organizasyon kapsamında 9 günde 80 kültür etkinliği ve imza gününde 500 yazar, okurlarıyla bir araya gelecek.

Fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklere, Doğan Hızlan, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Karatay, İlber Ortaylı, Canan Tan, Altan Öymen, Yekta Kopan, İpek Ongun, Yalvaç Ural, Nermin Bezmen, Onur Öymen, Ataol Behramoğlu, Cemil Kavukçu, Erdoğan Aydın, Aret Vartanyan ve Nasuh Mahruki gibi pek çok şair, yazar ve bilim insanı katılacak.

Bursa Kitap Fuarı, bu sene "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Şöleni" ile genç okurlarını karşılayacak. Fuar süresince farklı yaş grupları için atölye çalışmaları, yazarların katılımıyla söyleşiler, tiyatro gösterisi, gölge oyunu ve yaratıcı drama gibi 45 etkinlik planlandı. Çocuk ve gençlik edebiyatının değerli yazarları, fuar süresince genç okurlarıyla buluşacak.

Tüyap, ilk kez Bursa'da gerçekleşecek "Türkiye ve Kıbrıslı Şairler Buluşması"na ev sahipliği yapacak. 21 Mart'ta fuarda düzenlenecek etkinliklerle şairler bir araya gelecek. Fransız yazar ve filozof Isabelle Millon ise 22 Mart'taki söyleşide fuarın konuğu olacak.

Kaynak: AA / Yerel

23 Mart Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title