Haberler

Burdur: Yaşlılara Refakatçi ve Hastalara Bakım Projesi

- Burdur Belediyesi Öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun Destekleriyle Gerçekleştirilen "Yaşlılara Refakatçi ve Hastalara Bakım Projesi" Kapsamında Sürdürülen Eğitimlere Devam Ediliyor.

- Burdur Belediyesi öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun destekleriyle gerçekleştirilen “Yaşlılara Refakatçi ve Hastalara Bakım Projesi” kapsamında sürdürülen eğitimlere devam ediliyor.

Burdur Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü'nde devam eden kursa 19 bayan ve 1 erkek kursiyer katılıyor. Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Sercan Özbek tarafından bir dizi eğitimden geçen kursiyerler, 2 aylık kurs döneminin ardından sertifikalı olarak hasta ve yaşlıların bakımını üstlenebilecekler. Hastalara refakatçi ve yaşlılara bakım işinin eğitimli kursiyer tarafından yapılacağını söyleyen Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu “Şimdiye kadar bu tür işleri genelde yurtdışından gelen bakıcılar yaparken bundan sonra kendi insanımız bu sektördeki istihdamdan yararlanacak. Proje Burdur Belediyesi öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sağlık Yüksek Okulu işbirliği ile 12 bin YTL lik bir bütçe ile gerçekleşiyor. 19 bayan 1 erkek kursiyerlerimiz bilinçli bir eğitimden geçecekler. Proje tamamlandığında ilimizde bu sektördeki açığı da kapatmış olacaktır” dedi.

(OÖ-ŞT)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title