Haberler

Bozüyük'te Akıl Oyunları Kursu

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz okulları programında yer alan "Akıl oyunları" kursları başladı.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz okulları programında yer alan "Akıl oyunları" kursları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, öğrencilerin kendilerini farklı dallarda geliştirebilmeleri ve iyi vakit geçirerek tatili en iyi şekilde değerlendirmelerine fırsat verecek kurslardan olan akıl oyunları kursunun Kültür Merkezi, Yeni Mahalle Konağı ve Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacağı kaydedildi.

90 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslarda look look, mangala, skippity, tringle game, q.bitz, qwirkle, reversi, üç taş, dokuztaş ve dama gibi oyunların öğretileceği bildirilen açıklamada, "Zeka oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi yeni yetenekler de kazanırlar. Zeka oyunları çocuklara, çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini, nasıl farklı yorumlar getirilebileceğini gösterir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title